Hava Kuvvetleri Komutanı: İdeal Yapıya Dönmemiz 2 Yıl Alacak - Son Dakika
Güncel

Hava Kuvvetleri Komutanı: İdeal Yapıya Dönmemiz 2 Yıl Alacak

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, FETÖ mensubu personelin görevden uzaklaştırılmasının ardından 2 yılda ideal yapıya döneceklerini söyledi.

01.11.2016 08:23  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhuriyet resepsiyonunda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın FETÖ mensubu personelin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili sözlerini köşesine taşıdı.

İşte o yazının ilgili kısmı:

...Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhuriyet resepsiyonunda konuştuğumuz Orgeneral Ünal, "Zor günlerden geçtiğimiz bir gerçek ama arkadaşlarımın sahip olduğu inanç ve gösterdiği performansa bakınca; bu sancılı dönemden de alnımızın akıyla çıkacağımızdan zerre şüphem yok" dedi.

Ünal'ın - yazının başında da yer verdiğim - şu sözlerinin altını bir kez daha çizmeliyim:

"Ben arkadaşlarıma da söylüyorum. Hepimiz artık bir değil, iki de değil, üç kişilik çalışmak zorundayız. Evet yorulacağız, evet işimiz zor ama mevcut durumun bilinciyle gereğini yapacağız."

İDEAL YAPIYA DÖNÜŞ İKİ YIL ALACAK

FETÖ mensubu personelin görevden uzaklaştırılmasının ardından gündemdeki en kritik noktalardan biri savaş pilotlarının sayısında ortaya çıkan tablo.

Bu durumun bir 'zafiyet'e dönüşmemesi için görev yapan personelin ekstra performans sergilemesi gerekiyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı, görevdeki personelin - zorlanmasına, yorulmasına rağmen - büyük bir gayret sarf ederek verilen görevlerin üstesinden geldiğini söylüyor.

Bu tamam ama bir yandan da eksiklerin tamamlanması gerekiyor.

Ortaya çıkan boşluk nasıl ve ne zaman doldurulacak?

Hava Kuvvetleri'nde, özellikle de muharip pilot açığı ne zaman kapanmış olacak?

Abidin Ünal'ın bu konudaki sözleri de çok önemli.

İşte o başlıklar:

- Bir savaş pilotunun nasıl yetiştiğini biliyorsunuz. Nasıl bir yatırım yapıldığını, bu arkadaşlarımızın nasıl bir eğitim sürecinden geçtiğini biliyorsunuz. Sırf eksik sayıyı tamamlayacağız diye alelacele bir iş yapamayız biz.

- Hava Kuvvetleri'nde 'hızlandırılmış eğitim' gibi bir uygulama söz konusu olamaz. Her şey kuralına, kaidesine göre olur ve öyle olacak. Eğitimler, uçuş saatleri; her nokta yönergelerdekine uygun olmalı, olacak.

- Böyle baktığınızda da, savaş pilotu açığımızı tamamlamamız ve ideal kadro yapımıza dönmemiz yaklaşık iki yıl gibi bir süre alacaktır. Ancak talepler ve oluşan rezerve baktığımda size şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İki yıl sonra, eskisinden bile daha güçlü bir Hava Kuvvetlerimiz olacak, göreceksiniz.

Hava Kuvvetleri Komutanı: İdeal Yapıya Dönmemiz 2 Yıl Alacak

Son Dakika Güncel Hava Kuvvetleri Komutanı: İdeal Yapıya Dönmemiz 2 Yıl Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement