Hava Taşımacılığı Yönetimi"Nde 2014-2016 Dönemi - Son Dakika
Güncel

Hava Taşımacılığı Yönetimi"Nde 2014-2016 Dönemi

Hava Taşımacılığı Yönetimi"Nde 2014-2016 Dönemi

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Boeing'in tarafından gerçekleştirilen 'Hava Taşımacılığı Yönetimi" yüksek lisans (master) programının 2014-2016 öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

19.01.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Boeing'in tarafından gerçekleştirilen 'Hava Taşımacılığı Yönetimi" yüksek lisans (master) programının 2014-2016 öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan törene, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn ve master programına dahil olan öğrenciler katıldı.

"DÜNYADA BÖYLE ULUSLARARASI HALE DÖNÜŞMÜŞ PROGRAMLAR ÇOK AZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bolat, 'Hava Taşımacılığı Yönetimi" programına çok önem verdiklerini söyleyerek, "Burada sadece THY'na değil, havacılık endüstirisine eleman yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yönetici yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Orta kademe yöneticiler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Aslında hedefimiz bu programın kısa zamanda uluslararası bir program haline dönüşmesidir. Dünyada böyle uluslararası hale dönüşmüş programlar çok az. Bilinen birkaç üniversite var" diye konuştu. Bolat, eğitimlerin haftalık periyotler halinde İstanbul'da yapılacak olmasının dünyadan katılımı daha da kolaylaştıracağını ve bu anlamda da dünyada ilk olduğunu düşündüğünü belirtti.

"ÇOK HEYECAN VERİCİ BİR PROGRAM"

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn ise, düzenlenen programın kendileri açısından çok heyecan verici olduğunun altını çizerek, "THY ve diğer şirketlerin de desteği bizim gurur kaynağımız oluyor. Bu programla beraber daha iyi olmasını hedefliyoruz" dedi. Törende, Bolat tarafından Dunn'a üzerinde ismi bulunan maket uçağı ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

İLK MEZUNLAR BAHAR DÖNEMİNDE

Geçen yıl başlatılan, bahar döneminde ilk mezunlarını verecek iki yıllık "Hava Taşımacılığı Yönetimi" akademik programına katılanlar

; havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve mevzuata uygunluk yönetimi konularında eğitim alırken aynı zamanda havalimanı planlaması ve geleceğin hava ulaşım sistem teknolojileri gibi konularda seçmeli modüller üzerinde de çalıştılar. Programın sonunda teslim edecekleri mezuniyet projeleri ise gerçek hayatta havayolu yöneticilerinin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak üzerine odaklı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava Taşımacılığı Yönetimi'Nde 2014-2016 Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement