Havadan Görüntülerle) Kartal'da Riskli Binalarda Tahliye İşlemleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Havadan Görüntülerle) Kartal'da Riskli Binalarda Tahliye İşlemleri Devam Ediyor

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde riskli yapı olarak tespit edilen binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor.

18.02.2019 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde riskli yapı olarak tespit edilen binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor.

Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde riskli yapı olduğu tespit edilerek tahliye ve yıkım kararı verilen apartmanlarda tahliye işlemleri devam ediyor. Yıkımı tamamlanan Yunus Apartmanı'nın ardından yıkım ve tahliye kararı alınan 7 binada da tahliye çalışmaları sürüyor. Apartmanların sakinleri dairelerindeki eşyalarını alıyor. Tüm dairelerin tahliyesinin ardından binaların yıkımına başlanacak.

Boşaltılan binalarında çevresindeki güvenlik önlemleri sürerken, taşınmak isteyenler polisin kimlik kontrolüyle içeri alınıyor. Riskli binalardaki daireler ise asansör yöntemiyle tek tek boşaltılıyor. Bir binanın en üst katındaki taşınma sırasında asansör platformunda bulunan bir kişinin her hangi bir güvenlik önlemi almaksızın, eşyaları platforma yerleştirmesi ise dikkat çekti.

İstanbul Valiliğinden edinilen bilgiye göre de riskli binalardakilerin taşınmalarının bitmesinin ardından yıkım işlemlerine geçilecek.

"16 SENEMİZİ BİZ BURAYA VERDİK VE 30 SANİYEDE HER ŞEY ALLAK BULLAK OLDU"

Boşaltılan bir binada esnaf olan Volkan Taban, "Biz 16 senelik esnaftık, şimdi de çok duygusal anlar yaşıyoruz. Çünkü 16 senemizi biz buraya verdik ve 30 saniyede her şey allak bullak oldu. Evet gidenlerimiz, ölenlerimiz var. Ama inanın bir yerde ölmek daha kolay, yaşamak daha zor oluyor insanlar için. Biz yaşam mücadelemize esnaf olarak devam etmek zorundayız. Bizim de bakmak zorunda olduğumuz insanlarımız var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Çalışmaların ve taşınmanın havadan görüntüleri

Taşınmadan görüntüler

Asansör platformuna eşya yüklenmesi

Güvenliksiz eşya yükleyen bir kişi (kırmızı tişörtlü)

Asansörlerin görüntüsü

Yunus apartmanının enkaz kaldırılma çalışması

Balkonda ve camda bekleyenler

Volkan Taban ile röportaj

Detaylar - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havadan Görüntülerle) Kartal'da Riskli Binalarda Tahliye İşlemleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement