Havadan Tespit Edilen Kaçaklar Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Havadan Tespit Edilen Kaçaklar Yakalandı

İZMİR'in Seferihisar ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlık yaparken havadan tespit edilen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 49 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı.

12.02.2019 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Seferihisar ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlık yaparken havadan tespit edilen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 49 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Dikili ilçesinde de denize açılan 58 kaçak göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik uçağı, dün (pazartesi) saat 00.30 sıralarında, Seferihisar'ın Doğanbey Burnu doğusunda denize açılmak üzere hazırlık yapan bir grup kaçak göçmeni tespit etti. Kaçakların, kıyıdaki lastik bota bindiği görüldü. Durumdan haberdar edilen Sahil Güvenlik botundaki görevliler, bölgeye gelerek lastik botu durdurdu. Lastik bottaki 17'si Orta Afrika Cumhuriyeti, 12'si Afganistan, 5'i Eritre, 4'ü İran, 4'ü Somali, 2'si Sudan, 2'si Filistin, 2'si Gana ve 1'i Nijerya uyruklu olmak üzere toplam 49 kaçak göçmen yakalandı. 29'u erkek, 14'ü kadın ve 6'sı çocuk olan kaçak göçmen grubu, Sahil Güvenlik botuyla kıyıya getirildi.

DİKİLİ'DE DE 58 KAÇAK YAKALANDI

Aynı gün Dikili'nin Madra Çayı güneyinde, saat 04.30 sıralarında, Sahil Güvenlik botu tarafından bir lastik bot tespit edildi. Durdurulan lastik bottaki kontrolde 42'si Suriye, 8'i Irak ve 8'i Filistin uyruklu olmak üzere toplam 58 kaçak göçmen yakalandı. 15'i erkek, 13'ü kadın ve 30'u çocuk olan bu grup da kıyıya getirildi.

Yakalanan tüm kaçaklar, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Sahil Güvenlik kamerası görüntüleri)

Seferihisar'da havadan tespit edilen kaçak grubundan görüntü

Kaçak göçmenlerin yakalanmasından görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havadan Tespit Edilen Kaçaklar Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement