Havai Fişek Fabrikasını Geyve'den Niğde ve Sivas'a Taşıdılar - Son Dakika
Güncel

Havai Fişek Fabrikasını Geyve'den Niğde ve Sivas'a Taşıdılar

Havai Fişek Fabrikasını Geyve\'den Niğde ve Sivas\'a Taşıdılar

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde 2013 yılındaki patlamada yerle bir olan Venüs Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın yeniden inşaası için izin verilmeyince, ortak olan kardeşler Niğde ve Sivas'a yeni fabrikalar kurdu.

12.07.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde 2013 yılındaki patlamada yerle bir olan Venüs Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın yeniden inşaası için izin verilmeyince, ortak olan kardeşler Niğde ve Sivas'a yeni fabrikalar kurdu.

Geyve'de 30 Haziran 2013'de meydana gelen patlamada, 300 kişinin çalıştığı fabrika binalarının büyük bir bölümü yıkıldı ve fabrika kullanılamaz hale geldi. Çevresinde bulunan ev ve işyerlerinin de hasar gördüğü fabrikanın yeniden inşaatı için yapılan girişimlere dönemin Sakarya Valisi Mustafa Büyük karşı çıktı. Bunun üzerine fabrikanın sahibi Arif ve Mustafa Coşkun kardeşler yatırımlarını il dışına kaydırdı. Arif Coşkun, Geyve'deki fabrikaları için izin verilmemesi üzerine kendisinin Niğde Kemerhisar ilçesinde satın aldığı 550 dönüm arazi üzerine fabrika kurduğunu, kardeşi Mustafa Coşkun'un da Sivas'a taşınarak burada fabrika kurduğunu söyledi.

'MECBUREN İKİYE BÖLÜNDÜK'

Taşınma kararlarında valilik ve belediyenin etkin olduğunu söyleyen Arif Coşkun, "Patlama sonrasında fabrikanın yeniden kurulması için izin vermediler. Biz de mecburen ikiye bölündük. Ben Niğde'ye, kardeşim ise Sivas'a fabrikayı taşıdı. Niğde'de kurduğum fabrika Ekim ayında faaliyete geçecek ve 750 kişi çalışacak" dedi.

Türkiye'nin ilk havai fişek fabrikası olan Coşkunlar Havai Fişek fabrikası sık sık yaşanan patlamalarla gündeme geliyordu. Coşkun kardeşlere ait Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki fabrikanın dışında Niğde ve Sivas'ta kurulan iki fabrikayla birlikte Türkiye'de havai fişek üretimi yapan fabrika sayısı üçe çıkmış olacak.

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havai Fişek Fabrikasını Geyve'den Niğde ve Sivas'a Taşıdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement