Havalar Isındı, Dikkatler Ormana Çevrildi - Son Dakika
Güncel

Havalar Isındı, Dikkatler Ormana Çevrildi

Havalar Isındı, Dikkatler Ormana Çevrildi

Denizli'de havaların ısınmasının ardından Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu da toplandı.

04.05.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de havaların ısınmasının ardından Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu da toplandı. Yangınların önlenmesi için alınan kararların konuşulduğu toplantıda, büyük bir yangında söndürme işçilerinin yeterli olmaması halinde bölgede 18 ile 55 yaş arasındaki vatandaşların da söndürme çalışmalarına katılacağı belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğü Çamlık Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve daire müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, komisyonun aldığı kararları anlattı. Kanat, orman yangınlarının söndürülmesinde öncelikle orman yangın ekiplerinin kullanılacağını belirtti. Kanat, "Ekiplerin yeterli olmaması halinde bölgedeki köylerde bulunan 18- 55 yaş arası vatandaşlar yangın bölgesine götürülecek ve söndürme çalışmalarına destek verecek. Bunun da yeterli olmaması halinde Devlet Su İşleri, Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediyelere ait ekip ve araçların yanı sıra askeri birliklerden yardım istenecek" dedi.

Toplantıda, 1 Haziran- 31 Ekim tarihleri arası olarak belirlenen yangın sezonunda girilmesi ve piknik yapılması yasak olan ormanlık alanlar da belirlendi. Yaz aylarında diğer illerden gelen arıcı ve çobanların kimlik tespitlerinin yapılması, göçerlerin ormanlık alanlarda konaklamasına izin verilmemesi için de komisyon kararı alındığı belirtildi.

Komisyon kararına göre Pamukkale ve Laodikya ören yerlerinde yangına karşı, elektrik şirketi ve tarla sahipleri gerekli önlemleri alacak. Ayrıca havaifişek atılması yasaklanırken, kırsal alanda çalışan biçer- döver gibi araçlarda da anız yangınına karşı su bidonu ile yangın söndürme cihazı bulundurulacak.

Vali Abdülkadir Demir ise Denizli'deki toprak varlığının yüzde 46'sının ormanlık alan olduğunu belirtti. Demir, "Bu çok önemli bir değer. Yüzde 46'lık ormanlık alana ulaşılmışsa, bu vatandaşların ne kadar bilinçli olduğunu ortaya koyuyor. Bu bilincin ormanların korunmasında da gösterilmesi çok önemli. Orman yangınları önemsenmeyen küçük nedenlerle çıkabiliyor. Bir sigara izmariti büyük bir ormanı yok edebiliyor. Özellikle ormanlık alana izmarit atılmaması ve anız yakılmaması konusunda tedbirlerin alınması ve eğitimlerin yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın hassas davranmalarını istiyoruz. Orman konusundaki bilinç her şeyin önünde" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havalar Isındı, Dikkatler Ormana Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement