Havaların Soğuması Tezgahlarda Çeşitliliği Arttırdı - Son Dakika
Güncel

Havaların Soğuması Tezgahlarda Çeşitliliği Arttırdı

Havaların soğumasıyla Marmara Denizi'nde yaşanan balık bolluğu dolayısıyla tezgahlardaki çeşitlilik yüz güldürüyor.

06.10.2017 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havaların soğumasıyla Marmara Denizi'nde yaşanan balık bolluğu dolayısıyla tezgahlardaki çeşitlilik yüz güldürüyor.

Tekirdağ'da sezona istavrit ve uskumru bolluğuyla başlayan balıkçılar, havaların soğumasının ardından kıyıya mezgit, lüfer, palamut ve çinekop dolu kasalarla dönüyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durgun başlayan sezonun havaların soğumasıyla hareketlenmeye başladığını söyledi.

Balık çeşidinin ilerleyen günlerde daha da artmasını beklediklerinin ifade eden Pehlivanoğlu, "Palamut umuduyla başlayan sezonda istavrit ve uskumru avı oldu bu yıl. Balıkçıların ağlarına lüfer, mezgit ve çinekop takılmaya başladı. Deniz ne gösterir bilemeyiz ama balık çeşitliliğinin artmasını bekliyoruz. Balıkçılarımızın bol çeşitle denizden dönmesiyle mutlu oluyoruz. Deniz ne verirse ona şükredeceğiz." diye konuştu.

Tekirdağ'da 20 yıldır balıkçılık yapan Hasan Erol da balık çeşitliliğinin hem balıkçıyı hem de vatandaşları mutlu ettiğini aktardı.

"Sezon başına göre çeşit arttı"

Balık çeşidinin artmasıyla tezgahların şenlendiğini belirten Erol, "Bu sene sezona çok bereketli başlayamadık. Geçen yıl olan palamut bolluğunun olmaması insanları biraz üzdü. Sezon başından beri hala insanlar ucuza bol palamut yiyemedi. İlerleyen günlerde balık çeşidinin artmasıyla fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz. Balık bolluğu olsun ki insanlarımız da bol bol balık tüketsin. Sezon başına göre çeşit arttı." ifadelerini kullandı.

Erol, havaların soğumasıyla balık çeşidinin arttığını, ileride tezgahlarda daha da bol çeşidin olacağını kaydetti.

Balıkçı Hasan Tekin ise sezon başına göre çeşidin bol olduğunu dile getirerek, "Mezgit, uskumru, kolyoz, dil balığı hepsi tezgahlarımızda mevcut. Vatandaşlar taze balık tüketecek. Havaların soğumasıyla balık sezonunun açıldığı daha da hissedilmeye başladı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havaların Soğuması Tezgahlarda Çeşitliliği Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement