Havalı Tabancayla Sırtlarından Vurulan Çocuklar Bahçeye Çıkamıyor - Son Dakika
Güncel

Havalı Tabancayla Sırtlarından Vurulan Çocuklar Bahçeye Çıkamıyor

ERZURUM'da 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay'ın 'canı sıkıldığı' için evlerinin önünde oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya'yı, havalı tabanca ile 19 Haziran günü sırtından vurarak yaralaması, çocukların psikolojilerini bozdu.

30.06.2017 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'da 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay'ın 'canı sıkıldığı' için evlerinin önünde oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya'yı, havalı tabanca ile 19 Haziran günü sırtından vurarak yaralaması, çocukların psikolojilerini bozdu. Çocuklar, korkularından bahçeye çıkamıyor ve psikolojik destek alıyor. Olay, 19 Haziran günü Erzurum'un merkez Palandöken İlçesindeki Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay ile Prof. Dr. Müfide Akçay'ın oğlu Ömer Murat Akçay, oturdukları apartmanın dördüncü katındaki evin penceresinden havalı tabancayla iddiaya göre sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Akçay, karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye Boz ile İkra Kaya'yı sırtından yaraladı. Bir acı hisseden, ancak annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İkra ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise 2 yıl bu saçma ile birlikte yaşayacak. Olaydan sonra Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Akçay, savcının itirazı üzerine 23 Haziran günü tutuklanmıştı.

Sokağa çıkmaya korkan çocuklarını ellerinden tutarak alıştırmaya çalışan İkra'nın annesi 31 yaşındaki Aysel Kaya ve Sümeyye'nin annesi 42 yaşındaki Afife Boz, çocukların psikolojisinin bozulduğunu belirttiler. Çocuklarının tesadüfen yaşadıklarını savunan annelerden Aysel Kaya şunları söyledi:

"Ben üzüntümü kederimi hiç kimseye anlatamam. İkra'nın orada ameliyata girmesi çok üzücü. Anlatamam neler yaşadığımı. İkra diyorki anne yanımdan ayrılma, mutfağa bile gitme. Sürekli elimi tut, diyor. Geceleri İkra uykudan ağlayarak uyanıyor ve ağlamaya devam ediyor. Korkusu, 'Anne yine gelir mi, beni vurur mu? Vuranın annesi Müfide hanım geldi, oğlu adına özür diledi. Ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Adaletimizde güveniyorum. İnşallah bu yaptığı onun yanına kalmayacak."

Çocuğunu kanlar içinde gördüğü zaman dünyasının yakıldığını savunan Afife Boz ise "Çok üzgünüm. Çocuğumu kanlar içinde gördüğüm andaki durumumu kimse bilemez. Allah'ından bulsun. Kızım şu an rahatsız. Vücudunun içinde saçma halen duruyor. 2 sene sonra ameliyat olacak diyorlar. Sümeyye, saçma ile yaşayacak. Benim çocuğum saçma ile yaşıyorsa, onun çocuğa da içerde yaşasın, cezasını çeksin. Gözüm her zaman kızımın üzerinde olacak. Korkuyorum, ne zaman ne olacağı belli değil. Şu an psikolojisi bozuk. Ablalarına karşı çok hırçın davranıyor. Sinirlenip ağlamaya başlıyor. Psikoloğa götürüyorum" diye konuştu.

Saldırganın babası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay'ın bir televizyon programında "Vurulan çocukların aileleri 100 bin lira para istedi" iddiasına tepki gösteren İkra'nın annesi Aysel Kaya, Sümeyye'nin annesi Afife Boz kesinlikle böyle bir istekleri olmadığını söylediler. Aysel Kaya, "100 bin değil 1 milyon verse çocuğumun tırnağına değişmem. Şikayetimden vaz geçmeyeceğim" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havalı Tabancayla Sırtlarından Vurulan Çocuklar Bahçeye Çıkamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement