"Havayı Koklamak İçin Geldim" - Son Dakika
Güncel

"Havayı Koklamak İçin Geldim"

"Havayı Koklamak İçin Geldim"

İsrail Büyükelçisi Levy: "Her İnişin Bir Çıkışı Var"

27.01.2011 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret eden İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Türk- İsrail ilişkilerini değerlendirerek, "Geçmişte iniş ve çıkışlar olmuştur ama iyi tarafı ise bir düşüşten sonra muhakkak bir çıkış olur. İlişkilerimizin normalleştirilmesi açısından her iki hükümet de çabalar göstermelidir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, ziyaretinin ikinci gününde yoğun güvenlik önlemleri altında Alanya'ya geldi. "Alanya'daki havayı koklamak için buraya geldim" diyen Büyükelçi ilk olarak Kaymakam Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette Levy'ye çay, nar ve greyfurt karışımı meyve suyu ikram edildi. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaret sonunda Kaymakam Doğan, Büyükelçi Levy'ye Alanya'yı tanıtıcı kitap, broşür ve seramik tabak ile su kabağı hediye etti. Büyükelçi de Doğan'a hediye paketi verdi.

ALANYA'DAKİ HAVAYI KOKLAMAK İÇİN GELDİM

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Levy, Antalya ve Alanya ziyaretlerini değerlendirdi. İsrailli turistlerin Alanya'ya gelmek istediğini söyleyen Levy, şunları söyledi: "İsrailli turistlerin bu çok güzel şehre olan ilgisi nedeniyle buradayız. İki ülke arasında siyasi tansiyon yükselince İsrailli turistler buraya gelmekten vazgeçmişlerdi. Ama İsrailli turistlerin buraya gelmek istediklerini biliyoruz. Buradaki havayı koklamak adına, hem yetkililerin hem de Alanyalıların tutumlarını öğrenmek ve de İsrailli gemilerin buraya gelmesi için bir girişim gezisi yaptık. Bu gezi hem İsrail hem de Alanya ekonomisine olumlu katkı sağlayacak."

İKİ HÜKÜMET DE ÇABA GÖSTERMELİ

Türk- İsrail ilişkilerini değerlendiren Büyükelçi Levy, sözlerine şöyle devam etti:

"Son aylarda ilişkilerimizde oldukça derin krizler geçiriyoruz. Bu krizler turizm hareketleri de dahil olmak üzere her şeyi etkilemiştir. İsrailli turistler az da olsa geliyorlar ama oldukça büyük bir düşüş kaydedilmiştir. Meslektaşlarımla olan görüşmelerimden biliyorum ki, her iki taraf da bu ilişkileri her iki ülkenin milli çıkarları açısından önemsiyor. Geçmişte iniş ve çıkışlar olmuştur. İyi tarafı ise bir düşüşten sonra muhakkak bir çıkış olur. İlişkilerimizin normalleştirilmesi açısından her iki hükümet da çabalar göstermelidir.ö

ALANYALI ESNAFA SESLENDİ

Konuşmasının sonunda Alanya esnafına seslenen Levy, "Alanyalı esnafa söyleyin, İsrailliler Alanya'ya gelerek alışveriş yapmayı çok özlüyorlar. Siyasi durum yatıştığı ve bu durumun üstesinden gelindiği an eminim ki birçok İsrailli turist buraya gelecektir" diye konuştu.

Büyükelçi Levy, Kaymakamlıktaki ziyaretinin ardından yürüyerek Alanya Belediyesi'ne geçerek, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu'nu da makamında ziyaret etti. Başkan Sipahioğlu, ziyarette Levy'ye denizden çıkan odun parçalarıyla yapılan bir gemi maketi hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Havayı Koklamak İçin Geldim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement