Havran'da Cumhuriyet Bayramı'nda Uçurtma Uçurdular - Son Dakika
Güncel

Havran'da Cumhuriyet Bayramı'nda Uçurtma Uçurdular

Havran'da Cumhuriyet Bayramı'nda uçurtma uçurdularBALIKESİR - Bu yıl 94'ncü kez kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Havran ilçesinde düzenlenen törenlerde coşku yaşanırken, geleneksel uçurtma şenliği büyük-küçük tüm ilçe halkını bir araya getirdi.

29.10.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havran'da Cumhuriyet Bayramı'nda uçurtma uçurdular

BALIKESİR - Bu yıl 94'ncü kez kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Havran ilçesinde düzenlenen törenlerde coşku yaşanırken, geleneksel uçurtma şenliği büyük-küçük tüm ilçe halkını bir araya getirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Havran ilçesinde de farklı etkinliklerle kutlandı. Cumartesi günü Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Etkinlikler, Pazar günü Koca Seyit Stadı'nda devam etti. Sabah saatlerinde yoğun bir katılımla başlayan resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla start aldı. Kaymakam Şeref Aydın, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Kaymakam Refiki İdil Özdemir, tören alanındakilerin bayramını kutladı.

Daire amirleri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törenlerde konuşan Kaymakam Aydın, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, Türk milletinin hiçbir zaman baskılara boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini vurguladı. Program, 29 Ekim şiirlerinin okunması, okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Program kapsamında, öğrenci gruplarının oluşturduğu gösteri ekipleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu müzikli gösterilerini sundu. Yöresel kıyafetli öğrencilerin halk oyunları gösterileri de beğeniyle izlendi. Gösterilerin ardından, okul bandosu eşliğinde resmi geçit yapıldı ve resmi program sona erdi. Protokol mensupları, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.

Havran Belediyesi'nin destekleriyle yapılan kutlama etkinlikleri, geleneksel uçurtma şenliği ile son buldu. Belediye görevlileri tarafından hazırlanan çok sayıda uçurtma, Kaymakam Şeref Aydın ve Belediye Başkanı Emin Ersoy'un öncülüğünde gökyüzüyle buluşturuldu. Çocuklarla birlikte uçurtma uçuran protokol daha sonra sahayı çocuklar ve ailelerine bıraktı. Çocuklar, güneşli havanın tadını çıkartarak, saatlerce uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı.

Havran\'da Cumhuriyet Bayramı\'nda Uçurtma Uçurdular
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havran'da Cumhuriyet Bayramı'nda Uçurtma Uçurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement