Havuza Düşen Çocuk Kayboldu, Arkadaşı Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Havuza Düşen Çocuk Kayboldu, Arkadaşı Kurtarıldı

Havuza Düşen Çocuk Kayboldu, Arkadaşı Kurtarıldı

ISPARTA'da Darıderesi Göleti'ne ait dolu savaktaki tahliye havuzuna düşen 12 yaşındaki Yunus Emre Doğan kaybolurken, 10 yaşındaki Furkan Sume işçiler tarafından kurtarıldı.

07.06.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'da Darıderesi Göleti'ne ait dolu savaktaki tahliye havuzuna düşen 12 yaşındaki Yunus Emre Doğan kaybolurken, 10 yaşındaki Furkan Sume işçiler tarafından kurtarıldı. Suda kaybolan çocuğun bulunması için çalışmalar sürüyor.

Olay, saat 11.30 sıralarında kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Darıderesi Göleti yakınlarında meydana geldi. Darıderesi Köyü'nde oturan Yunus Emre Doğan, 11 yaşındaki Arif Karakoç ve Furkan Sume, balık tutmak için göletin yakınında bulunan ve fazla suyun tahliyesi için oluşturulan dolu savak havuzuna gitti. Burada balık tutmaya çalışan çocuklardan Furkan Sume ve Yunus Emre Doğan yaklaşık 6 metre derinliğindeki suya düştü. Arkadaşlarının düşmesi üzerine Arif Karakoç bağırarak çevreden yardım istedi. Yakındaki şantiyede çalışan işçiler Arif Karakoç'un bağrışlarını duyarak olay yerine geldi. İşçilerin suda çırpınırken gördüğü Furkan Sume kurtarılırken, Yunus Emre Doğan gözden kayboldu.

İşçilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu bildirmesi üzerine olay yerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Furkan Sume, ambulansla götürüldüğü Isparta Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Arif Karakoç da önlem amaçlı aynı hastaneye götürüldü.

Suda kaybolan Yunus Emre Doğan'ın bulunması için Antalya'dan dalgıç ekipleri beklenirken, havuzdaki suyun tahliyesi için Isparta Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekipleri su motoruyla havuzdaki suyu tahliyeye başladı. Olayı haber alıp gelen aileler ise fenalık geçirdi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havuza Düşen Çocuk Kayboldu, Arkadaşı Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement