Havza'da Çiftçilere "Anız Yakmayın" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Havza'da Çiftçilere "Anız Yakmayın" Uyarısı

Havza\'da Çiftçilere "Anız Yakmayın" Uyarısı

Havza'da hasat sezonunun başlamasıyla anız yangınlarının artması üzerine çiftçilere uyarıda bulunuldu.

01.08.2018 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza'da hasat sezonunun başlamasıyla anız yangınlarının artması üzerine çiftçilere uyarıda bulunuldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Havza Bölge İtfaiye Grup Amiri Yavuz Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anız yangınları ile ormanların yok olduğunu, elektrik, telefon direk ve şebekelerinin de kullanılamaz hale gelebileceğini söyledi.

Tüm ikazlara rağmen anız yangınlarının önüne geçilemediğine dikkat çeken Durak, "İtfaiye ekipleri geçen yıl 291 yangın olayına müdahale etti. Bunlardan 134'ü anız yangını. Tüm uyarılarımıza rağmen hasat sonu vatandaşlarımız, tarlalarındaki anızları yakarak temizleme yoluna gidiyor. Bu kişiler hem doğaya hem de kendi ekonomilerine zarar verdiklerinin farkında değil." dedi.

İtfaiye ekiplerinin anız yangını ile uğraşırken daha ciddi olaylara müdahalede geç kalma ihtimali bulunduğuna işaret eden Durak, tarla yangınlarına karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Anız yangınlarının ormanlık alanlara sıçradığında sonuçlarının çok daha üzücü olduğuna vurgu yapan Durak, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizden ricamız, anız yangınını bize ihbar ettikten sonra mümkün olduğunca yanan alanın çevresini traktörler ve zirai aletler yardımı ile çevirmeleri. Bu şekilde yangın başka tarlalara sirayet etmez. Yanan tarlanın etrafının zirai aletler ile hızlı bir şekilde kazılarak çevrilmesi hem bize zaman kazandıracaktır hem de yangının büyümesinin önüne geçecektir. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği olarak Ladik, Havza, Kavak ve Asarcık ilçelerine hizmet vermekteyiz. Bu sebepten yangın için arayan vatandaşlarımızın adreslerini tam vermeleri çok önemli, anız yakanlara cezai işlem uygulanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havza'da Çiftçilere 'Anız Yakmayın' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement