Havza'da "Usta" Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Havza'da "Usta" Sahnelendi

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han'ın hayatını konu alan "Usta" adlı oyun Havza'da sahnelendi.

07.05.2018 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han'ın hayatını konu alan "Usta" adlı oyun Havza'da sahnelendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde Ziraat Bankası'nın katkılarıyla sahnelenen oyunda, Ahmet Yenilmez, Tilbe Germencik ve Zülfü Demirtaş rol aldı.

Yenilmez, oyunun ardından yaptığı konuşmada, "Havza, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın ömrü boyunca korumak için mücadele ettiği Osmanlı'nın mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyetinin kurulması için ilk kıvılcımların yakıldığı yer. Bu oyun Havza'da sahnelenmese olmazdı." dedi.

Yenilmez ve diğer oyunculara MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından çiçek takdim edildi.

Usta, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın kendileri için her zaman "Ulu Hakan" olduğunu belirterek, "Ben Ulu Hakan Sultan 2. Abdülhamid Han'ın açtığı Mekteb-i Mülkiye mezunuyum. Ziraat Bankası Genel Müdürü ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. İlçemize şeref verdiniz." diye konuştu.

Oyunu, MHP Grup Başkanvekili Usta, Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı İkiz, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Ziraat Bankası Samsun Bölge Müdürü Halil Yüksel, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Hami Korkmazlı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Oyunun ardından davetliler, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement