Havza Devlet Hastanesindeki Yenilikler - Son Dakika
Yerel

Havza Devlet Hastanesindeki Yenilikler

Havza Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Mustafa Keçeci, hastanelerinde yeni hizmetler verilmeye başlandığını ve fiziki alanlarda düzenlemeler yapıldığını söyledi.

14.10.2013 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Mustafa Keçeci, hastanelerinde yeni hizmetler verilmeye başlandığını ve fiziki alanlarda düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hizmetlerin halkın daha kaliteli ve hızlı bir şekilde sağlık hizmeti alması için olduğunu belirtti.

Hastanelerinde 4 yataklı birinci seviye genel yoğun bakım ünitesinin açıldığını ve eylül ayından itibaren hasta kabulüne başladığını bildiren Keçeci, "Hastane içinde yapılan fizik mekan çalışmalar ile içinde tuvalet ve banyo bulunan odalarda nitelikli yatak sayısını 11 adet çift kişilikli ve 3 adet tek kişilikli oda ekleyerek toplamda 25 adet nitelikli yatak sayına ulaştırıldı. Doğum salonu ve travay odasında yapılan fiziki alan tadilatlarıyla  hizmet kalite standartlarına uygun hale getirildi" dedi.

Keçeci, ayrıca Acil Serviste haziran ayından itibaren Triaj (muayene öncelik sırası) uygulamasına geçildiğini de vurguladı.

Hastaneye fiziki yeniliklerin yanında yeni cihazların da kazandırıldığını vurgulayan Keçeci, şunları kaydetti:

"Hastanemizde bilgisayarlı tomografi cihazı ile eylül ayında, OMÜ Tıp Fakültesi'nden alınan mamografi cihazı ile mayıs ayında, gastroskopi cihazı ile nisan ayı itibariyle hastalarımıza hizmet verilmeye başlandı. Prostat ölçüm cihazı olan üroflowmetre cihazı da eylül ayı itibariyle hizmete vermeye başladı. Bu cihazların yanı sıra Diş Polikliniğinde gerekli fiziki alan düzenlemeleri yapılarak, üçüncü bir diş üniti satın alınmış olup üç diş hekimiyle birlikte hizmet verilmeye başlandı. Bu sayede  Diş Polikliniğimizde diş protez hizmetlerimiz daha seri şekilde verilmekte Ekim ayı sonu itibariyle üç adet yeni diyaliz cihazını da diyaliz ünitemize kazandıracağız."

Keçeci, eylül ayı içinde Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Rıza Aydın'ın  Mali Hizmetler Başkanı Dr. Ramazan Taşdemir ve İdari Hizmetler Başkanı İbrahim Küçük"le Havza Devlet Hastanesini ziyaret ederek  hastane içindeki alan yenilemeleri ve yeni tıbbi cihazları incelediklerini söyleyen Keçeci, "Kendilerine hastanemizde yapılan yenilikler hakkında kapsamlı bir brifing verildi. Ayrıca kendisine hastanemiz ile ilgili taleplerimiz ilettik. 22 Kasım tarihinde ihalesi yapılacak olan yeni hastane binamızla halkımıza daha kaliteli hizmet sunulacak ancak yeni hastane yapılana kadar hastalarımıza mevcut hastanemizde en iyi şekilde sağlık hizmeti verilmeye devam edilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havza Devlet Hastanesindeki Yenilikler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement