Havza OSB'ye 10 milyon euroluk yatırım yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Havza OSB'ye 10 milyon euroluk yatırım yapıldı

Havza OSB\'ye 10 milyon euroluk yatırım yapıldı

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Organize Sanayi Bölgesine (OSB) 10 milyon euroluk bir yatırım yapıldığını, bunun yeni yatırımları bölgeye çekeceğini söyledi.

21.11.2019 15:41  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Organize Sanayi Bölgesine (OSB) 10 milyon euroluk bir yatırım yapıldığını, bunun yeni yatırımları bölgeye çekeceğini söyledi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza Ticaret ve Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar Havza Organize Sanayi (OSB) Bölgesini ziyaret ettiler. Heyet Alman ortaklı bir döküm sanayi firmasını ziyaret ederek burada fabrikada devam eden çalışmalar hakkında firmanın Genel Müdürü Mustafa Bakır ve Teknik Sorumlu Bernd Stein'den bilgiler aldılar.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise kurulan fabrikanın ortaklarından birin Havzalı olmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Mustafa Bey Havza için elini taşın altına koyarak ilçemizde 10 milyon avroluk bir yatırım yaptı. İnşallah yüz kardeşimize iş verecek. Kendisini memleketine olan sevgisi ve bağımlılığından ötürü kutluyorum. İnşallah işletmeniz Havza OSB'de ilk ürünü üreten firma olacak. Buranın tamamlanması ve üretime geçmesi Havza OSB'ye daha fazla yatırımcı gelmesi demek" dedi.

Mustafa Bakır ise fabrikanın 4 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirterek, "İnşallah Aralık ayında üretim bandımızdan ilk ürünlerimiz çıkmış olacak. İşletmemiz tam kapasite çalıştığında 100 kişi istihdam edecek. İşletmemizde ilk olarak demir döküm üretimi yapılacak ve tam kapasiteye geçtiğimizde makine imalatına başlayacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Havza OSB'ye 10 milyon euroluk yatırım yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:36 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde örtü altı sebze ürünlerinde önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, çiftçilerin belediyelerden destek beklediğini ve pazarlama sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini ifade etti.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:07 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde yapılan sebze seracılığında bayram sonrası önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, seracılığın ülkede hızla geliştiğini ve sebze üretiminin yoğun olduğu illerde çiftçilerin pazarlama sorunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.


Advertisement