Havzan Mahallesi'ne örnek tesis - Son Dakika
Güncel

Havzan Mahallesi'ne örnek tesis

Havzan Mahallesi\'ne örnek tesis

Meram Belediyesi tarafından Havzan Mahallesi'ne yaptırılacak Havzan Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Sokağı Projesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

24.05.2017 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezin, Havzan Mahallesi'nde önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini kaydeden Başkan Toru, "Burada çok amaçlı salonun yanı sıra hanımlar salonu, emekliler salonu, muhtar ofisi, gençlerimiz ve çocuklarımız için kütüphane, derslikler ve spor salonu ve ortak alan yer alacaktır. Ayrıca çocuk sokağı projemiz de tesisimizle entegre hizmet verecektir" dedi.

Temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı M. Hakan Özer, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Koordinatörü Sema Ersöz, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, teşkilat mensupları, Konya, Karatay, Meram ve Selçuklu muhtar derneklerinin başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BAŞKANIMIZIN BÜYÜK GAYRETLERİYLE BU TESİS YAPILIYOR"

Törende ilk konuşmayı yapan Havzan Mahalle Muhtarı Muzaffer Gülsöz, "Mahallemizde belediyemize ait bir metrekare arsa olmamasına rağmen Meram Belediye Başkanımızın büyük gayretleri ve çabası sonucu bu tesisin arsası vatandaştan parayla alındı ve bugün temelini atıyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Belediye başkanımızın bundan sonraki çalışmalarında da muhtarlar olarak devamlı yanında olacağız. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

"HİZMETTE SINIR TANIMIYORUZ"

Laf değil iş ve hizmet ürettiklerini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Hizmete sunduğumuz yeni tesislerle Meram'a ve Meramlıya hizmette sınır tanımadığımızı gösterirken, yeni tesislerin de temelini atarak Meram'ın geleceğini şekillendiriyoruz. İnsanımızın ihtiyacı olan tesisleri bir bir hayata geçirirken, sizlere verdiğimiz sözlerin arkasında durduğumuzu ve ihtiyaca göre yeniden şekillendireceğimiz projelerle hep karşınızda olacağımızı da onurla ifade etmek isterim. Bütün çabamız; geleceğin Meram'ını, sizlerin isteği doğrultusunda inşa etmektir. Bugüne kadar açtığımız onlarca tesise ilave olarak, temelini attığımız onlarca tesis, insanımıza hizmette sınır tanımadığımızın açık bir göstergesidir" diye konuştu.

Meram Belediyesi olarak aile yapımıza yönelik tehditleri asgari seviyelerde tutmak ve bertaraf etmek için şehrimizde bir ilk olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduklarını hatırlatan Başkan Toru, "Bu müdürlüğümüzün asli görevi ailelerde görülebilecek olası sorunlara neşter vurmak ve aile dokumuzun korunması için gerekli tedbirleri almak ve eğitimlerle olası hasarları en asgari seviyelerde tutmaktır. Bugün Havzan Mahallemizde temelini attığımız bu merkez de bu anlayışın bir ürünü olarak burada yükselecek, aile ve toplum yapımızın güçlendirilmesi için çalışacaktır" ifadelerini kullandı.

YIL SONUNA TAMAMLANACAK

Bodrum, zemin + 2 kattan oluşan Havzan Aile Yaşam Merkezi'nin Bin 235 metrekarelik inşaat alanıyla Havzan Mahallesi'nde önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini kaydeden Başkan Toru, "Merkezde çok amaçlı salonun yanı sıra hanımlar salonu, emekliler salonu, muhtar ofisi, gençlerimiz ve çocuklarımız için kütüphane, derslikler ve spor salonu ve ortak alan yer alacaktır. Ayrıca çocuk sokağı projemiz de tesisimizle entegre hizmet verecektir. Görüldüğü gibi oldukça kapsamlı ve çok amaçlı kullanılacak olan Aile Yaşam Merkezi, Havzan Mahallemize yeni bir soluk gelecek olup, yılsonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Meram'ı tek bir merkezden çıkarıp birçok yerde merkezler oluşturulmasına bu tip sosyal tesislerin önemli ölçüde katkısı olmaktadır. Bu pencereden bakıldığında merkezimiz, oldukça önemli olan Havzan Mahallemize daha da bir önem kazandıracaktır. Meram'ın eski yerleşim birimlerinden birisi olan Havzan Mahallemize böyle bir tesisin yakışacağına inanıyorum. Amacımız Meram'ın birçok mahallesini, sosyal yaşantıyı doğru yönde kanalize edecek ve hareketlendirecek bu tür tesislerle donatmaktır." diye konuştu.
2017 MERAM'IN YILI OLACAK
2017 yılının Meram'ın yılı olacağına dikkat çeken AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "Yaklaşık 2 aylık süre içerisinde Çomaklı sosyal tesislerinin ve parkının hizmete açılışı, Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisleri'nin temel atması, Dutlukırı Koruluğu Sosyal Tesisleri'nin temel atması, Rabia Spor Kompleksi'nin açılışı, Yenice Gençlik Merkezi'nin temel atması, Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi ve Loras Sosyal Tesisleri'nin hizmete açılması ve Havzan Mahallemize yapılacak olan sosyal tesislerimizin temel atması ve birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile Meram Belediyemiz; Meramımıza değer katmaya ve damga vurmaya devam ediyor. 2017 yılının Konya'da Meram'ın yılı olacağını daha şimdiden ortaya koymuştur" dedi.

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

16 Nisan halkoylaması ile başlayan ve 21 Mayıs'ta yapılan kongre ile devam eden atılım ve sıçrama dönemine girildiğini dile getiren Özöğür, şunları kaydetti: "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Güçlü irade ile kendi coğrafyasına yön veren, kendisine sorulmadan adım atılamayan bir ülke… Mazlumun yanında yer alarak kucak açan, zalime karşı taviz vermeden gereken neyse onu ortaya koyan bir ülke... Attığı adımlarla 200 yıllık kaderini değiştirerek üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları bozan ve tersine çeviren bir ülke.. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ya. Ancak değişmeyecek olan, ilk günkü kararlılığımız, samimiyetimiz, tevazumuz ve gayretimiz olacaktır."

Konuşmalardan sonra yapılan dua ile protokol mensupları, Havzan Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Sokağı Projesi'nin temel atma butonuna bastılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Havzan Mahallesi'ne örnek tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement