Hayal Et ve Hayata Geçir - Son Dakika
Magazin

Hayal Et ve Hayata Geçir

Her şeyin kendine has bir dünyası var.

31.01.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her şeyin kendine has bir dünyası var. Benim dünyam biraz karışık; karaktersiz de denebilir aslında. Çok çabuk etkilenen, her şeyi beğenen ama aynı zamanda hiçbir şeyi de beğenmeyen biriyim. İşte bu yüzden pek imrenirim bir çizgisi olan her şeye çünkü bana ilham verir. İşte bana bu yazıyı yazdıran marka; son dönemde keşfettiğim deri tasarım atölyesi Gush. Nasıl keşfettim derseniz; takip ettiğim mybeautifulcookbook. com sayfalarından diyerek sizi şaşırtabilirim. Okuduğum bir yazıdan o kadar etkilendim ki, markayı incelemeye aldım.

SIFIRDAN ÖĞRENDİLER

Gush'ın yaratıcıları tasarımcı Guşef Şen ve heykeltıraş Ömer Emre Yavuz, kendileri için deri çanta yapma fikriyle yola çıkmış. Önce hayal ettikleri çantayı tasarlamışlar, ardından hiçbir fikirleri yokken çanta yapımını öğrenmişler. Tabii ki bu, yıllarını almış, bu konuda izlemedikleri video kalmamış. Guşef, sırf bu işi öğrenmek için bir süre bir deri firmasında çalışmış. Çantaları onların yaptığını bilmesem, vintage sanabilirdim. Sade ve kendilerine özgü bir stilleri var. Malzeme olarak sadece deri kullanıyorlar, "Deri, kullandıkça güzelleşen bir malzeme. Ayrıca yaptıklarımız kalıcı olsun istedik" diyorlar. Aksesuvarlar dahil, her şeyi onlar yapıyor. Çanta ile başlamışlar, şimdi iPad kılıfı, cüzdan, kemer, hatta bisiklet çantası bile tasarlıyorlar. En son da deri bileklik yaptılar. Sanırım onlar ne yapsa beğeneceğim. etsy.com/shop/gushleather sitesinde Gush'ın şu anda satışta olan ürünlerini görebilirsiniz. gushgoods.com da markanın web adresi... Gush'ın dünyanın her yerinden takipçileri var. Mesela Paris'ten birisi, bisiklet çantası almış ve bisikletiyle birlikte fotoğrafını çekip göndermiş. Siz de Guşef gibi yaparsanız, yaşamınızı bir fotoğrafla Facebook'a koyup herkese kendinizi anlatmak zorunda kalmazsınız. Bir dünya hayal eder ve hayata geçirirsiniz. Çoğumuzun bir şeyleri değiştirmek istediği şu zamanda, küçük bir pencere açmak istedim sadece. Çünkü Guşef bende bu etkiyi bıraktı.

Mağazacılıkta TülIN...

Dünyada Colette ve Corso Como 10 ile başlayan konsept mağaza trendi, Türkiye'de Midnight Express ile kendini gösterdi. Şimdi 290 Squaremeters ve Self Estate gibi butiklerle devam ediyor.

Londra'nın ünlü adresi Dover Street Market, üçüncü mağazasını New York'ta açtı. Burada satılan ürünlerin birçoğu sınırlı sayıda üretiliyor.

Artık butiklerin dekorasyonu da, tasarımları kadar dikkat çekiyor. Örneğin Miami'deki The Webster mağazası, moda dünyasından çok önemli çekimleri duvarlarına asmış.

Diyette TülIN

Demi Moore bir döndü, pir döndü! 50 küsur yaşında birisi için taş gibi bir hatun ve bunu herkes biliyor. Madonna ise zaten bu konuda tartışılmaz bir isim. Güzel bulursun bulmazsın o başka ama zindelik, yaratıcılık ve genç enerjinin bu iki kadında da bol bol bulunduğunu kabul edin. Onların sırrını şimdi açıklıyorum: 'Moon diet' yani ay diyeti. Halk adıyla ise 'kurt adam diyeti'. Kabala ile ilgili olan bu diyet, Ay'ın gökyüzündeki durumuna göre uygulanıyor. Şu sıralar herkesin araştırdığı bu yöntemi, inceleme listenize almanızı tavsiye ederim.

TülIN

Sonunda kış geldi, dolayısıyla kazak görünümlü mini elbiseler IN oldu.

TülOUT

Bilekte biten botlar OUT. Ben severim, giyerim, vazgeçmem ama OUT; yapacak bir şey yok.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Hayal Et ve Hayata Geçir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement