Hayalimdeki Şehir" Resim Yarışması - Son Dakika
Güncel

Hayalimdeki Şehir" Resim Yarışması

Türk Havayolları (THY) Bulgaristan Temsilciliğinin 1 Haziran Uluslararası Çocuklar Günü dolayısıyla düzenlediği "Hayalimdeki Şehir" konulu resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

22.06.2017 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Havayolları (THY) Bulgaristan Temsilciliğinin 1 Haziran Uluslararası Çocuklar Günü dolayısıyla düzenlediği "Hayalimdeki Şehir" konulu resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Sofya Havalimanı'nın dış hatlar bölümünde, yarışmaya katılan 250'den fazla çocuğun yaptığı resim resimler sergilendi ve yarışmanın ödül töreni düzenlendi.

THY Bulgaristan Müdürü Mehmet Gürkaynak, özel ödülü Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'nı betimleyen David Lungochi'ye takdim etti.

Yarışmada, Barcelona'yı THY'nin kanatlarında ziyaret etme hayalini resmeden 8 yaşındaki Elena Maria Talkova birincilik ödülünü aldı.

Talkova, açıklamasında İspanyol mimar Antoni Gaudi'nin eserleri ile Barselona'yı renkli bir şehir olarak anlattığını, şehrin mimari güzelliklerini THY'nin desteği ile yerinde göreceği için mutlu olduğunu söyledi.

Yarışmada ikincilik ödülü Marin Neviadov ve Elauteria Mihova arasında paylaşılırken, Lia marie Tejeda Alcantara da üçüncülük ödülünü aldı.

Gürkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşları 5 ila 12 arasında değişen çocukların sundukları eserlerin arasında seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi.

THY'nin dünyada 299 noktada 335'i aşkın uçakla hizmet verdiğini hatırlatan Gürkaynak, Türkiye'yi dünyaya tanıtmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Türk Hava Yolları'nın uçtuğu bütün destinasyonlarda benzeri inisiyatifleri yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Gürkaynak, "Çocuklarımızın hayallerine destek vermekten son derece büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Törende ödül dağıtımına katılan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de genç yeteneklerin eserlerinden çok etkilendiğini belirterek, "THY, Türkiye'nin bayrağını tüm dünyaya ulaştırıyor, ülkemizin güzelliklerini tanıtarak, onur ve gururumuzu yükseltiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayalimdeki Şehir' Resim Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement