Hayalleri Kendilerinin Deyimi İle Bir 'Ütopya Köyü' Kurmak. - Son Dakika
Güncel

Hayalleri Kendilerinin Deyimi İle Bir 'Ütopya Köyü' Kurmak.

Hayalleri Kendilerinin Deyimi İle Bir \'Ütopya Köyü\' Kurmak.

Sinem ve Murat bu ülkede karşılıksız olarak umudun, iyiliğin ve ütopyaların taşıyıcısı olan sivil ütopyacı yaşam savunucusu bir çift yürek. Yurt içinden ve Yurt dışından onbinlerce sevenleri var.

22.09.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMAÇ TİCARET DEĞİL YÜREKLERE DOKUNMAK

Onlar İstanbul'da kurdukları hayaline ülkenin en temiz ve kültür köyü olarak anılan İzmir, Urla'nın Bademler köyünde adım attılar. Sinem ve Murat Bademler Köyü'nde umudu ve ütopyayı yeşerten ' Hobbit House Bademler/ Müze Ev ' adında kar amacı gütmeyen bir yerleşke açtılar.

Bu iki gencin ütopya yolculuğu, yani hikaye İstanbul'un Balat semtinde yoksul çocuklar için açtıkları ve 3 yıl sürdürdükleri 'Ütopya Çocuk Aş Evi'nde başlamıştı. Hala işlevini sürdüren burayı birlikte çalıştıkları gönüllü annelere bırakarak çıkmışlardı yeni yolculuklarına.

Ve kısa bir süre önce İzmir'in en güzel köylerinden biri olan Bademler'de yeni yüreklere dokunmak üzere kollarını sıvadılar.

18 KÖYE KÜTÜPHANE

Murat ve Sinem yarattıkları bu masalsı mekanda hiç bir kurum ya da kuruluşa sırtlarını dayamaksızın gelen konukların yedikleri nefis köy Kahvaltısı, gözlemeler, zeytinyağlılar ve içtikleri çaylar ve köy pansiyonculuğu yaparak kazandıklarıyla, ikinci el kitap oyuncak ve kırtasiye toplayarak tamamen kendi mücadeleleri ile İzmir'in köylerinde kütüphaneler kurarak çocukları kitaplarla ve oyuncaklarla buluşturmaya başladılar.

Öyle ki, kısa süre içerisinde 18 köye kütüphane kurdular bile. Hedefleri ise 81 köye kütüphane kurmak…

HAYVANLARA SEVGİ

Ayrıca, sokaktaki canları yani hayvanları bile unutmuyorlar onları beslemeye çıkıyorlar ve karınlarını doyuruyorlar.

Sinem ve Murat bunlarla kalmayıpyerleşkenin içersindeçocuklar için her hafta 1000 'e yakın insanın çocukları ile birlikte ziyaret ettiği bir ' Ütopya Çocuk Müze Anı Evi 'de açtılar.

Bademler halkının kendilerini kucakladıklarını heyecanla anlatan Sinem ve Murat, bazı çıkar guruplarının tavırlarından da rahatsız. Çünkü, harika insanlar, işgüzar kişilerin şikayetleri sonucu ' müze/anı evleri ' ve işyerleri kapatıldı.

FONGOGO - ÜTOPYA KÖY YENİDEN KURULUYOR

İyiliği, ütopyayı ve umudu yeşertebilmek, kendilerine destek veren binlerce insanı hayal kırıklığına uğratmama adına yılgınlığa kapılmayıpkararlı bir şekilde, iyilik ve güzellik kazanacak diyerek yeni bir mekana taşınarak yollarına devam ediyorlar.

Hayalleri Kendilerinin Deyimi İle Bir 'Ütopya Köyü' Kurmak.

Yeni yerleşkelerini herhangi bir ticari işletme değil 'Ütopyalar Güzeldir' felsefesiyle yeniden dizayn eden, müze ve kütüphanesini düzenlemeye devam eden Sinem ve Murat, her taraftan gösterilen ilgiden oldukça memnun.

Sinem ve Murat, şimdi bir taraftan yeni yerleşkede harıl harıl'fongogo - Ütopya Köy adını verdikleri köylerini kurarken, diğer taraftan da misafirlerini kabul etmeyedevam ediyorlar.

Sinem ve Murat 'Ütopyalar Güzeldir/ Ütopias Are Beautiful ' adıyla karşılaştıkları zorlukları ve karşılıksız iyiliğin hikayesini yazdıkları kâr amacı gütmeyen ve tüm gelirini köy çocuklarına bağışladıkları Türkçe/İngilizceçıkacak birde kitap hazırlıyorlar.

DAYANIŞMA GÜZELDİR, ASİLDİR

İyilik kazanacak diye yollarına ısrarla devam eden Sinem ve Murat'ın bir de çağrıları var: " ' Ütopya Köyleri ' açılana kadar çocuklarla dayanışma içersinde olun, misafirimiz olun yiyin, için, bulaşıklarını yıkayın, hayvanları sevip okşayın, gönüllü annelerimize gülümseyin, çiçeklerisulayın, yemeklerinipişirin, masalarınıtoplayın, ayran yapın, 2.el kitaplarınızı köy çocuklarına ulaştırmamız için yardımcı olun,ütopyanın ve enerjinin bir parçası olarak bir çocuğa umutolun, yarınlara tohum ekin…Dayanışma güzeldir, asildir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayalleri Kendilerinin Deyimi İle Bir 'Ütopya Köyü' Kurmak. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement