'Hayat bitti' demişti; 11 yıl beklediği nakille sağlığına kavuştu - Son Dakika
Güncel

'Hayat bitti' demişti; 11 yıl beklediği nakille sağlığına kavuştu

ANKARA'da, 2011'den beri nakil için sırada bekleyen böbrek yetmezliği hastası Kadir Mercan (37), Ankara Şehir Hastanesi'nde yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

25.09.2022 11:48  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'da, 2011'den beri nakil için sırada bekleyen böbrek yetmezliği hastası Kadir Mercan (37), Ankara Şehir Hastanesi'nde yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. Mercan, Heyecanlıyım çünkü benim artık umudum kalmamıştı. Öleceğimi düşünüyordum. 'Hayat bitti' demiştim ama 11 sene sonra gelen bu mucize mutlulukla, tekrardan hayatıma kavuştum dedi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Kadir Mercan, 2011 yılında iş yerinde yaşadığı burun kanamalarının ardından hastaneye başvurdu. Kan tahlillerinin ardından böbrek yetmezliği hastası olduğu belirlenen Mercan, diyaliz tedavisi görmeye başladı ve böbrek nakli için sıraya alındı. 11 yıl boyunca tedavi gören ve çeşitli sıkıntılar yaşayan Mercan'a yaklaşık 2 hafta önce Ankara Şehir Hastanesi'nde kadavradan böbrek nakli yapıldı. Yıllar sonra sağlığına kavuşan Mercan, çok mutlu olduğunu söyledi.

'11 SENE SONRA TEKRARDAN HAYATIMA KAVUŞTUM'

Mercan, hastalık teşhisi konulduktan sonra haftada 3 kez hemodiyaliz tedavisi gördüğünü belirterek, şunları söyledi

İlk olarak Numune Hastanesi'nde ardından başka hastanelerde tedavime devam ettik. Ama ben işime devam edemedim. Özel bir firmada işçi olarak çalışıyordum, hastalığım yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. 2019 yılında işim ile ilişiğim kesildi. Çünkü diyalizle birlikte iş hayatımı sürdürmek imkansıza yakınlaşıyordu. Gerçekten çok zor zamanlar, çok sıkıntılı günler geçirdim. 'Ölüm gibiydi' dersiniz ya aynı onun gibiydi. Bana bu böbreğini veren kişiye Allah rahmet eylesin. Şu anda çok mutluyum ve heyecanlıyım. Çünkü benim artık umudum kalmamıştı. Öleceğimi düşünüyordum. 'Hayat bitti' demiştim ama 11 sene sonra gelen bu mucize mutlulukla tekrardan hayatıma kavuştum dedi.

'BÖBREK BULUNDU?' DENİLİNCE NUTKUM TUTULDU'

Mercan, kendisine uygun böbreğin bulunduğuna dair telefonu aldığında çok heyecanlandığını ifade ederek, 11 Eylül'de telefon geldi ve 'böbrek bulundu' dediler. O an nutkum tutuldu. Hiçbir şey yapamadım. Elim ve ayağım titredi. Tahlillerimin yapılması için acilen hastaneye gelmem gerektiği belirtildi. İnşallah benim gibi böbrek bekleyen arkadaşlar da bir gün o duyguyu yaşar. Şu anda çok iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bir defa bağımlılıktan kurtuldum. Haftada 3 kez diyalize gitmek ve diyalizden çıktıktan sonra o gün boyu süren yorgunluk ve halsizlik çok eziyetli bir durumdu. Ne ailene mutluluk verebiliyorsun ne kendine. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdim 11 yıl boyunca. İnsanlar öldükten sonra organlarını bence bağışlamalı. İnsanları mutlu etmeli. Bu çileden insanları kurtarmalı diye konuştu.

'HER GÜN, HER SAAT NAKİL YAPABİLECEK OLANAKLARA SAHİBİZ?

Ameliyatı gerçekleştiren Ankara Şehir Hastanesi Böbrek Nakli Sorumlu Uzmanı Doç. Dr. Erkan Ölçücüoğlu ise, Kadir bey bize böbrek bekleyen nakil hasta sırasında gelmişti. Gelen böbreği çok hızlı bir şekilde Kadir beye taktık. 8-10 saatlik ideal bir zaman diliminde böbrek hastaya takılmış oldu. Ameliyatı 2-3 saat arasında sürdü. Ardından belirli bir ilaç tedavisi için yoğun bakımda takip ettik. Şu anda da kendisi sağlıklı bir şekilde servisimizde yatıyor. Bugün ya da yarın taburcu etmeyi planlıyoruz. İnsan bir şekilde vefat ediyor ve üzülüyoruz ama o organlar bir başkasına hayat oluyor. Yeter ki organ bağışı yapılsın, Ankara Şehir Hastanesi'nin alt yapısı, böbrek nakilleri konusunda son teknoloji donanımlara sahip. Yeter ki kadavradan çıksın. Her gün, her saat bu nakilleri yapacak alt yapımız ve sağlık ekibimiz var ifadelerini kullandı. (DHA)

\'Hayat bitti\' demişti; 11 yıl beklediği nakille sağlığına kavuştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Hayat bitti' demişti; 11 yıl beklediği nakille sağlığına kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.


Advertisement