Hayat Bu Gençlerin Ellerinde - Son Dakika
Yerel

Hayat Bu Gençlerin Ellerinde

Hayat Bu Gençlerin Ellerinde

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlükleri arasında Mayıs ayı başında imzalanan protokol ile 6 ilçede 134 lisede eğitim gören 10’uncu sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi.

16.05.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlükleri arasında Mayıs ayı başında imzalanan protokol ile 6 ilçede 134 lisede eğitim gören 10'uncu sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler arasında başarılı olan öğrencilere plaket, diğer öğrencilere de katılım belgeleri düzenlenen tören ile verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, öğrenciler, manken üzerinde aldıkları eğitimi uygulamalı olarak ilk yardımın nasıl yapılacağını gösterdi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, proje ile amaçlarının özellikle okullarda, sonra da tüm toplumda ilk yardım müdahalesine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Tekin, bundan sonraki amaçlarının da projeyi toplumun tüm kesimlerine yaymak olduğunu açıklarken, "Sayın valimizin himayelerinde gerçekleşen proje ile toplumda farkındalık yaratmak istedik. Kalp durmasıyla yere yığılan insanların kısa sürede yaşama döndürülseler bile çoğunda oksijensiz geçen dakikaların yarattığı geri dönüşümsüz beyin hasarı ortaya çıkıyor. Hasarın derecesine göre değişen kalıcı felç ve beyin fonksiyon bozukluklarına yol açan durumun hastanın iyileşip normal yaşamına dönmesini engelliyor. Acil durumlarda ilk 10 dakika çok önemli. Bu konuda farkındalık yaratmak ve 10'uncu sınıf öğrencilerine temel yaşam desteği eğitimi verdik" dedi.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, projenin Muğla merkez ve 5 ilçesinde 134 lisede uygulandığını söyledi. Okulların ve okul çevrelerin artık daha güvenli olduğuna işaret eden Ekinci, "Artık her okulumuzda acil bir durumda en az bir tane ilk yardım müdahalesinde bulunacak bir öğrencimiz var. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmayı daha da genişletmek istiyoruz. İnsan hayatı her şeyden önemli" diye konuştu.

Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, insan hayatı açısından ilk yardımın önemine dikkati çekti.

"Hayat Gençlerin Ellerinde" projesinin büyük önem taşıdığını belirten Vali Çiçek, "Bu proje bu yıl başladı ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Projede edindiğiniz bilgiler ve tecrübeler ile büyüklerinize örnek olacaksınız. Hayatta insanoğlunun ne olacağı belli olmaz. Günlük yaşantınızda karşılaştığınız bir sağlık vakasında ambulans gelinceye kadar ilk müdahaleyi öğrendiğiniz bilgiler ışığında siz yapacaksınız Bu proje ile hem siz, hem insanlık çok şey kazanacak" dedi.

Tören sonunda proje çalışmasında birinci olan Ceyda Kuşçu'ya ödülünü Vali Amir Çiçek, ikinci Selehattin Erdem'e ödülünü Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, üçüncü Ege Ekici'ye ödülünü İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin verdi. Proje katılanlara belgelerini ise MSKÜ Rektörü Prof Dr. Mansur Harmandar, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr Rıza Himoğlu verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement