Hayat Çizgisi Suriye - Son Dakika
Güncel

Hayat Çizgisi Suriye

Türkiye'nin kamu yayıncısı TRT'nin, televizyon ile sinemayı buluşturan uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri iddialı bir yapımla devam ediyor.

01.11.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Caner Erzincan'ın yönettiği "Hayat Çizgisi Suriye" TRT Ev Sineması kuşağında 3 Kasım Perşembe akşamı seyirci ile buluşuyor.

İstanbul ve Suriye'de başlayıp Gaziantep'te kesişen hayatları ve filizlenen bir aşkı anlatan, Suriye'deki savaşa ve mültecilere farklı bir bakış açısı ile yaklaşan "Hayat Çizgisi Suriye"nin konusu özetle şöyle:

Doğan, İstanbul'da yaşayan genç ve başarılı bir cerrahtır. Kendisi gibi doktor olan babası Faruk'un sahibi olduğu hastanede çalışmaktadır. Batılı bir eğitim almış Doğan yaşadığı ülkeyi çok tanımamakta, hayatı İstanbul'dan ibaret sanmaktadır. Babası ve nişanlısıyla yaşadığı problemler yüzünden hayatı bir çıkmazın içine girer. Bu sırada İçişleri'nden bir teklif alır ve Gaziantep'te bulunan bir sahra hastanesine, devlet için önemli bir hastayı ameliyat etmek için gitmeyi kabul eder. Gaziantep'te, Suriye'deki savaştan kaçıp, aynı hastanede çevirmen olarak bulunan Ayşe ile tanışır. Doğan'ın Gaziantep'e gitme kararı bütün hayatını değiştirecektir.

Yönetmenliğini Caner Erzincan'ın yaptığı filmin senaryosu Serhat Kahveci, Murat Onur ve Seçil Kahveci'ye ait. ""Hayat Çizgisi Suriye""nin oyuncu kadrosu ise Erkan Meriç, Güzide Arslan, Ümit Acar, Selahattin Taşdöğen, Mustafa Güray Gök, Sinem Soner Arıman, Ali Sürmeli ve Mehrnoosh Esmaelipour'dan oluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayat Çizgisi Suriye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement