Hayati Hamzaoğlu Daday İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Hayati Hamzaoğlu Daday İlçesini Ziyaret Etti

Hayati Hamzaoğlu Daday İlçesini Ziyaret Etti

MHP Kastamonu Milletvekili Hayati Hamzaoğlu, AK Parti döneminde Kastamonu’ya yatırımların adeta durduğunu iddia etti.

31.05.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Milletvekili Hayati Hamzaoğlu, AK Parti döneminde Kastamonu'ya yatırımların adeta durduğunu iddia etti.

Hayati Hamzaoğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında Daday ilçesini ziyaret ederek, partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Mitingde AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen'in kendisi hakkında söylediği sözlere cevap veren Hayati Hamzaoğlu, "Madem, biz konuşuyoruz siz yapıyorsunuz da, askerlik şubesi, adliye, Ballıdağ Hastanesi ve pancar bölge şefliği neden kapatıldı? Çünkü sizden önceki iktidarlar bunları yapmıştı. Rakamlar ortada. Devlet Planlama Teşkilatının internet sitesindeki verilerine açın bakın. Ellerine bir sahte kitapçık almışlar, '5.6 milyon TL'lik yatırım yaptık' diyorlar. Halbuki Devlet Planlama Teşkilatının sitesinde yatırım rakamı ortada. 1 milyar 188 milyon 323 lira. Kamu yatırımlarında Kastamonu 2007 yılında 26. sıradaydı. Şimdi kaçıncı sırada? Tam 64. sırada. Bu güzelim Kastamonu'ya reva mı? AK Parti döneminde bırakın yatırım yapmayı, yatırımlar resmen durdu" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde yatırım maliyeti 474 milyon 700 bin TL olan ve Ilgaz Tünelini de kapsayan Kastamonu- Çankırı karayolu projesinde de değinen Hayati Hamzaoğlu, "Bu güne kadar otoyol projesi için 159 milyon TL harcanmış. 2015 yılında ayrılan ödenek ise 10 milyon TL. Bitirilme tarihini de 2018'e ertelediler. Anlayacağınız, Kastamonu, kamu yatırımlarında hızla geriye gidiyor. Hacettepe Kastamonu Tıp Fakültesi için 2015 yılında toplam 2 bin TL ödenek ayrıldı. Devlet Hastanesi için ise 2 bin 500 lira para ayırdılar. Kamunun parasıyla alınan arabalara 'çerez parası' diyorlar, burada tıp fakültesi açmak, hastane açmak için yıllık 2 bin-2 bin 500 TL para ayırıyorlar. Milletle dalga geçiyor bunlar" diye konuştu.

"HANİ, KIRIK BARAJI NEREDE?"

AK Parti iktidarının sürekli yapmadığı yatırımlarla övündüğüne dikkat çeken Hayati Hamzaoğlu, "Hani sürekli barajlardan bahsediyorlar. Nerede? Devrekani Barajını bitiremediler. 2011'de güya bitiyordu, 2016'ya uzattılar. Ayırdıkları ödeneklerle de bitirmelerine imkan yok. Bu yıl Obrucak Barajı için ayrılan ödenek, 7 milyon TL. Her yıl ayrılan bu ödeneklerle bu baraj ancak, 38 yıl sonra bitecek. Arap saçına dönen Kınık Barajı için ise, 2015 kamu yatırım programına almadılar" şeklinde konuştu.

"VİCDANINIZ, SIZLAMIYOR MU?"

Kastamonu'nun yatırım maliyetlerini ve projelere ayrılan rakamları da açıklayan Hayati Hamzaoğlu, şöyle konuştu: "Kızlaryolu Barajının yenileme çalışmalarına bu yıl ödenek ayırmadılar. Andıraz Barajının toplam maliyeti 515 milyon 261 bin lira iken, bu yıl ayrılan ödenek 4 milyon. Araç Barajı'nın toplam maliyeti 153 milyon, ayrılan ödenek, 100 bin. İnebolu-Evrenye Balıkçı Barınağı onarım maliyeti 12 milyon, bu yıl ayrılan ödenek 1 milyon. Hastane onarım ve ek inşaatları için ayrılan ödenekler 1000'er lira. ve en önemlisi İçme Suyu Projesi. İçme Suyu Projesinin toplam maliyeti, 93 milyon 840 bin lira iken, bu yıl ayrılan ödenek hepi topu 100 bin. Bu mudur çalışmak? Bu mudur hizmet getirmek? Kaçak saray için 1 milyar 370 bin lira harcayacaksınız, benim Kastamonu'na toplam bütçeden 127 milyon ödenek aktaracaksınız. Bırakın Milletvekili olmayı, insan olarak vicdanınız sızlamıyor mu?" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayati Hamzaoğlu Daday İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement