Hayati İnanç, Can Veren Pervaneleri Anlattı - Son Dakika
Güncel

Hayati İnanç, Can Veren Pervaneleri Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Selamlık Sohbetleri" söyleşi programlarının bu haftaki konuğu Av. Hayati İnanç oldu.

11.04.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Gazianteplilere seslenen İnanç, Osmanlı Padişahlarının hayatlarından örnekler vererek yaptığı söyleşide ailelere de çağrıda bulundu. Anne ve babaların çocuklarını iyi yetiştirmeleri gerektiğini aktaran İnanç, iyi bir gelecek için iyi nesillerin yetişmesi gerektiğini söyledi.

6 asır boyunca dünyada süper güç olan Osmanlı Devleti'nin başarılı devlet adamları, padişahlarından, büyük alimlerden örnekler veren Av. Hayati İnanç, Sofu Baba Hazretleri'nin Haci Bayram Veli Hazretleri'ni yetiştirdiğini, Haci Bayram Veli'nin ise Akşemseddin Hazretleri'ni yetiştirdiğini malum Akşemseddin'in de İstanbul'u feth eden Fatih Sultan Mehmet'i yetiştirdiğini anımsattı.

Türk ve Divan edebiyatı başta olmak üzere birçok edebiyattan da söz eden İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı programda katılımcılar konuğu ilgi ile dinlediler. Söyleşi sonrasında Av. Hayati İnanç'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına teşekkür çiçeği takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayati İnanç, Can Veren Pervaneleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement