Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' Projesi 7 Milyon Kadına Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' Projesi 7 Milyon Kadına Ulaştı

Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen\' Projesi 7 Milyon Kadına Ulaştı

İdrar kaçırma sorununa dikkat çekmek amacıyla 2017 yılında başlatılan ’Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen’ farkındalık projesi, Türkiye’de 7 milyon kadın ve 4 milyon erkeğe ulaştı.

06.07.2018 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İdrar kaçırma sorununa dikkat çekmek amacıyla 2017 yılında başlatılan 'Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' farkındalık projesi, Türkiye'de 7 milyon kadın ve 4 milyon erkeğe ulaştı.

Türkiye'de 40 yaş ve üzeri 2,7 milyon kadın idrar kaçırma sorunu yaşıyor. Geçtiğimiz yıl Canped, Kontinans Derneği ve oyuncu Nergis Kumbasar'ın önderliğinde idrar kaçırma problemi yaşayan kadınların bilgilendirilmesini hedefleyen 'Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' projesi başlatılmıştı. Konuya dikkat çekmek ve farkındalık sağlamak adına 27 ünlü isim ve Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü yazarlar 'Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' kitabında buluştu. Gelirinin Türkiye Kas Hastalıkları Derneği'ne bağışlanacağı kitapta; " Seyfi Dursunoğlu, İsmail Hacıoğlu, Metin Uca, Can Gox, Doğukan Manço, Çiçek Dilligil, Yılmaz Vural ve Ceyhun Yılmaz gibi 27 ünlü ismin 'keşke' dediği hikayeleri yer almıştı. Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen isimli kitapta Tüm Türkiye ilk defa keşkelerini anlattı.

Farkındalık projesi 7 milyon kadın ve 4 milyon erkeğe ulaştı

Farkındalık projesi kapsamında dijital platformlar ve sosyal medyadan 20-44 yaşları arasındaki 4 milyon kadın ve 1 milyon erkeğe ulaşıldı. 1 yıl boyunca medyada idrar kaçırma sorununa dikkat çekmek amacıyla yapılan bilgilendirme haberleri ile medya kanalları üzerinden 2 milyon kadın ve 3 milyon erkeğe ulaşıldı. Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen farkındalık projesi kapsamında ise toplamda 7 milyon kadın ve 4 milyon erkeğe ulaşıldı.

Kontinans Derneği ve Canped olarak idrar kaçırma sorununa farkındalık için projeye devam edeceklerini belirten Dernek Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan ve Ontex Türkiye Medikal Pazarlama Müdürü Can Aydınlık 2018 yılının en önemli sağlık farkındalık projesine tüm Türkiye ve ünlü isimlerle birlikte imza attıklarının altını çizdiler.

2020 yılında 4 milyon kadın idrar kaçırma sorunu ile karşı karşıya

Prof. Dr. Tufan Tarcan, "Yaşlanan nüfusla birlikte 2020 yılında Türkiye'de 4 milyon kadının idrar kaçırma sorunu ile karşı karşıya kalacağı öngörülüyor. Özgüven eksikliğine ve kişinin hayattan soyutlanmasına neden olan idrar kaçırma sorununa yeterince çözüm aranmıyor. Bu anlamda Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen projesi ile Kontinans Derneği olarak bilgilendirmelerimize devam edeceğiz" dedi.

"Farkındalığa katkı sağlamak adına herkesi kitap okumaya davet ediyoruz"

Ontex Türkiye Medikal Pazarlama Müdürü Can Aydınlık, farkındalık projesiyle herkes tarafından bilinen ama dile getirilemeyen idrar kaçırma sorununa karşı, hep birlikte büyük bir farkındalık oluşturma bilinci ile bir araya geldiklerini belirtti.

Aydınlık, "Farkındalık projesi kapsamında yıl sonuna kadar pek çok iletişim kanalından 40 yaş ve üzeri tüm kadınlara ulaştık ve bu konudaki algıları değiştirmeyi hedefledik. Hep birlikte hayata geçirdiğimiz projenin kitabı Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen ile elde edilecek gelir Türkiye Kas Hastalıkları Derneği'ne (KASDER) bağışlanacak. Bu anlamda farkındalığa katkı sağlamak adına herkesi kitap okumaya davet ediyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' Projesi 7 Milyon Kadına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement