Hayati Yazıcı TSK'nın Dışa Bağımlılığının Yüzde 30lara Gerilediğini Söyledi - Son Dakika
Güncel

Hayati Yazıcı TSK'nın Dışa Bağımlılığının Yüzde 30lara Gerilediğini Söyledi

Hayati Yazıcı TSK\'nın Dışa Bağımlılığının Yüzde 30lara Gerilediğini Söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzde 70 olan dışa bağımlılığını ürettikleri yerli ve milli silahlarla yüzde 30'lara kadar düşürdüklerini söyledi.

16.03.2019 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzde 70 olan dışa bağımlılığını ürettikleri yerli ve milli silahlarla yüzde 30'lara kadar düşürdüklerini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meslek odalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Yazıcı, "Çok önemli ve büyük bir ülkeyiz. Bizim coğrafyamız, Türkiye haritası bize büyük bir stratejik üstünlük sağlıyor. Üç kıtanın kesiştiği kavşaktayız. Asya, Avrupa ve Afrika. Türkiye göbekte. Dünyadaki bütün ilişkiler, enerji kaynakları ve o kaynaklara erişim imkanı üzerinden geçiyor. Dostluklar, ortaklıklar, ilişkiler hep bu çerçevede dolanıyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KALKINMASINI İSTEMEYENLER LİDERİMİZ ERDOĞAN'IN GÜCÜNÜ KIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Türkiye'nin güçlü bir lideri olduğunu söyleyen Yazıcı, "Enerjimiz olmadığı için ithal ediyoruz. Hemen bitişiğimizde olan enerji kaynaklarının geçiş güzergahındayız. Bu coğrafi ve stratejik üstünlük hamle yapmamız için yeterli değil. Bunun için çok önemli bir unsura ihtiyaç var. Coğrafi üstünlüğe sahip Türkiye'nin 2023'ü planlaması, 2053'e ilişkin lojistik altyapı oluşturması ve 2071'den bahsedebilmesi, o coğrafi lojistik üstünlüğü görecek vizyon, öngörü ve cesarete sahip bir liderle olur. Türkiye o lideri bulmuştur, o liderin ismi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini ve hamle yapmasını istemeyenlerin, önceki dönemlerde olduğu gibi edilgen durumda kalmasını kendi çıkarlarına uygun görenlerin saldırmalarının sebebi de liderin bu duruşundandır. Adamlar coğrafyaya bir şey yapamıyor. Coğrafyayı değiştirecek halleri yok ama tabiri caizse onun direği durumundaki liderin gücünü kırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"AK PARTİ HÜKÜMETLERİ, İKİ DARBEYİ ÖNLEMİŞTİR"

Türkiye tarihinin darbeler tarihi olduğunu vurgulayan Yazıcı, "60, 70, 80 darbesi var, 28 Şubat var. 2007'de e-muhtıralı darbe teşebbüsü ve 15 Temmuz 2016 var. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sadece Türkiye'de değil, dünya tarihinin en gaddar darbe teşebbüsüdür. Suriye'nin yanı başında bir Suriye daha oluşturmayı hedefine koymuş alçak bir girişimdir" şeklinde konuştu. Yazıcı, "2000'li yılların Türkiye'sinde siyaset ile gündem farklı. Türkiye'de 2000'li yıllara kadar darbeler tarihi olmuştur. Ama bu millet hiçbir zaman önünün kesilmesine de, yolunun tıkanmasına da seyirci kalmamıştır. Hep sükunetle, metanetle, vakti zamanı gelmesini beklemiş ve zamanı geldiğinde de iradesini sandıkta ortaya koymak suretiyle oyunu kullanmıştır. 2002 yılında da aziz milletimizin idaresini kullanıp tek başına AK Parti'yi iktidara getirmiştir" dedi. AK Parti'nin iki darbeyi önlediğini anlatan Yazıcı, "2007'deki darbe teşebbüsünü hatırlayın. O zaman liderimiz başbakan. Çağırdı bizleri, o bildiriye karşı verilecek cevabı kaleme aldık. Müzakeresini yaptık ve kamuoyuna deklare ettik. Sonra da konuyu hakeme taşıdık. Hakem millet. 22 Temmuz 2007'de seçime gittik, siz de gereğini yaptınız. Bu bir darbe önlemidir. Biz sağa sola kaçışsaydık bu ülke bedel öderdi" ifadelerini kullandı. 15 Temmuz darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Türk milletinin evlatlarının, akşamdan sabaha kadar bastırdığına dikkati çeken Yazıcı, böyle bir olayın tarihte ilk kez yaşandığını belirtti.

"IMF'YE BORCUMUZU ÖDEDİK, ÜLKEMİZİ KALKINDIRDIK"

Türkiye'nin 70 yıldır muhtaç bir ülke konumunda olduğuna işaret eden Yazıcı, "Bu bizim tanımlamamız değil, bunu bizden önce Türkiye'yi yönetenlerin yaptığı tanımlamadır. Kişi başı milli geliri 3 bin doların üzerinde olan bir Türkiye, gayri safi milli hasılası 236 milyar dolar. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olan bir Türkiye. İhracatı 36 milyar dolar bir ülke. Bu 2002 öncesi eski Türkiye'nin fotoğrafıdır. Şimdi Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 860 milyon dolardır. Türkiye, IMF'ye olan borcunu ödemiştir. Bir dönemler Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli diye birisinden bahsederlerdi. IMF adına borçlu Türkiye'nin hesaplarına, hazinesine bakmak üzere Türkiye'ye gelirdi. IMF komiseri adamın gelişine gidişine televizyonlarda ve gazetelerde manşet yaparlardı. Şu anda Türkiye'de böyle bir durum var mı? Yoktur" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ KIRMAK İÇİN ÇEŞİTLİ YOLLAR DENİYORLAR"

Türkiye'nin gücünü kırmaya yönelik çeşitli teşebbüslerde bulunulduğunu söyleyen Yazıcı, "Gezi Parkı olayları, 14-25 Aralık meselesi, yargının araçsal olarak teşebbüste bulunduğu konular, daha sonra 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü hatta ondan önce 7 Haziran seçimlerinden sonra PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Kobani olaylarını gündeme taşıması ve çözüm süreci denilen Türkiye'nin başındaki belayı tasfiye etmeye yönelik çalışmalar Türkiye'nin gücünü kırmaya yönelik teşebbüslerdir. Bu konuda uyanık olalım. Şimdi de bu seçimi bekliyorlar. Bu seçimlere anlam yüklemişler. Onun içinde bu seçimle ilgili beka söylemi haklı olarak dilleniyor" ifadelerini kullandı.

"TARİHİMİZ DARBELER TARİHİDİR"

Türkiye tarihinin darbeler tarihi olduğumu vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"15 Temmuz 2016'daki bu gaddar, alçak darbe teşebbüsü sadece Türkiye tarihinde değil Dünya tarihinde en gaddar darbe teşebbüsüdür. Kendi içerisinden insanların milletin iradesini devre dışı bırakmak ve ülkeyi başka güçlere devretmeyi hatta Suriye gibi bir ülkeyi de bu hale getirmeyi hedefine koymuş alçak bir girişimdir. AK Parti hükümetleri iki darbeyi önlemiştir. 2007 yılındaki darbe teşebbüsü yani muhtırayla 15 Temmuz gecesi yapılan darbe teşebbüsünü önlenmiştir"

"FIRAT KALKANI VE ZEYTİN DALI HAREKATLARIYLA BU TOPRAKLARDA PLAN KURANLAR HESAPLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEK ZORUNDA KALDI"

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla bu topraklarda plan kuranların hesaplarını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldığına işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bakın 15 Temmuz darbe girişiminden hemen 40 gün sonra 24 Ağustos 2016 yılında Türkiye, yakın tarihinin en önemli ve en stratejik operasyonu gerçekleştirdi. Orduda, o FETÖ'ye karışan askerlerin tasfiyesi, 160 dolayında generalin rütbesinin sökülmesine, ihraç edilmesine rağmen Fırat Kalkanı operasyonunu gerçekleştirmiştir. Yine 20 Ocak 2018 tarihinde de sınırlarımız dışında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimizin ve hükümetimizin emrinde Zeytin Dalı Operasyonunu gerçekleştirmiştir. Bunların ikisi de çok kıymetlidir. Suriye ile 910 kilometre, Irak ile de 300 kilometre sınırımız vardır. Her iki coğrafya da kaynıyor. Herkes buralarda at koşturuyor. Ama bunlar bizim komşumuz. Biz, bu operasyonlarla şunu dedik: Bu topraklarda bize rağmen, Türkiye'ye rağmen herhangi bir tasarruf gerçekleşemez, kalıcı olamaz dedik. Türkiye'nin bu operasyonları Suriye topraklarında hayal kurarak plan yapanların tekrar hesaplarını gözden geçirmesine sebep oldu."

" TSK'NIN YÜZDE 70 DIŞA BAĞIMLILIĞINI YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARLA YÜZDE 30'LA KADAR DÜŞÜRDÜK"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzde 70 olan dışa bağımlılığını yaptıkları yerli ve milli silahlarla yüzde 30'la kadar düşürdüklerini ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Peki, Türkiye bu operasyonları nasıl yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri, savunma alanında ihtiyaç duyduğu araç gereç konusunda yüzde 70 dolayında dışa bağımlıydı. AK Parti hükümetleri bu alanda yaptığı uygulamalarda sağladığı imkanlarla silahlı kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını yüzde 30-35'lere indirdik. Ne yaptık. İnsansız Hava aracı kullanıyorduk adı HERO'ydu. Nereden alıyorduk, İsrail'den. Yedek parça ihtiyacı olunca sorun, bakım söz konusu olunca sorun, bizde kendi insansız hava aracımızı ürettik. Milli Gemimizi ürettik, helikopterimizi ürettik, piyade tüfeğimizi ürettik, mühimmatlarımızı çeşitlendirdik birçoğunu da ürettik ve bu sayede bağımlılığımız yüzde 30-35'lere kadar düşürdük. Eğer bunu yapmamış olsaydık Türkiye, bağımsızlığımız ve güvendiğimiz için son derece kıymetli Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarını gerçekleştirmede müşkül hale düşecekti. Bunlar kıymetli işler. Dolayısıyla bizim hızımızı lütfen kesmeyin. Biz, hep doğru işler yaptık. Sizlerin yüzünüze baktığımız zaman yüzümüz kızarmaz. Bizler, yüzümüz kızaracak işler yapmadık." Programın sonunda AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Yazıcı'ya hediye takdim etti. Programa AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş da katıldı.

(Vedat Yunus İkizoğlu/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayati Yazıcı TSK'nın Dışa Bağımlılığının Yüzde 30lara Gerilediğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement