Hayatını, Yatağa Bağımlı Yaşayan 3 Çocuğuna Adadı - Son Dakika
Güncel

Hayatını, Yatağa Bağımlı Yaşayan 3 Çocuğuna Adadı

Hayatını, yatağa bağımlı yaşayan 3 çocuğuna adadıANKARA'da yaşayan ev kadını Şahine Kınacı (52) hayatını, doğuştan bedensel engelli çocukları İbrahim (26), Mustafa (20) ve Rukiye'ye (28) adadı.

11.05.2019 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayatını, yatağa bağımlı yaşayan 3 çocuğuna adadı

ANKARA'da yaşayan ev kadını Şahine Kınacı (52) hayatını, doğuştan bedensel engelli çocukları İbrahim (26), Mustafa (20) ve Rukiye'ye (28) adadı. Dünyayı İyilik Kurtaracak Platformu, aynı odada üçü de yatağa bağımlı yaşayan çocuklarını her gün elleriyle besleyip, temizlik ve bakımlarını yapan Şahine Kınacı'yı, yılın annesi seçti. Kınacı, İnsanın evladı başına yük olur mu, olmaz. Onlar benim canım ciğerim dedi.

Pursaklar ilçesinde oturan Şahine Kınacı'nın 3 çocuğu da engelli olarak dünyaya geldi. 18 yaşına kadar az da olsa konuşup, yemeklerini kendileri yiyebilen 3 kardeş, bu yaştan daha da ağırlaşarak tamamen yatağa bağımlı halde yaşamaya başladı. Şahine Kınacı, 4 yıl öncesine kadar eşinin de desteği ile çocuklarını büyüttü. Daha sonra eşinden ayrılan Kınacı, 4 yıldır tüm zorluklara rağmen tek başına çocuklarına bakıyor. Hayatını çocuklarına adayan Kınacı, aynı odada yatağa bağımlı yaşayan İbrahim, Mustafa ve Rukiye'yi her gün elleriyle besleyip, temizlik ve bakımlarını yapıyor.

İYİLİK PLATFORMU, YILIN ANNESİ SEÇTİ

Devletten 2 çocuğu için aylık 2 bin 600 TL bakım maaşı alan Şahine Kınacı'ya, zaman zaman hayırseverler de destek oluyor. İhtiyaç sahiplerine hayırseverlerin desteği ile çeşitli yardımlarda bulunan Dünyayı İyilik Kurtaracak Platformu, Kınacı'yı yılın annesi seçti. Platform yöneticileri Mustafa Şahin ve Serap Çetin, Anneler Günü nedeniyle evinde ziyaret ettikleri Şahine Kınacı'ya plaket ve çiçek hediye etti. Şahin ve Çetin, elini öptükleri Kınacı'nın Anneler Günü'nü kutlayıp, ona moral verdi.

'ONLAR BENİM CANIM CİĞERİM'

Şahine Kınacı, devletin yanında hayırseverlerin de desteği ile çocuklarına baktığını söyleyerek şöyle konuştu

3 evladıma güle güle bakıyorum. Allah'a şükür devletimiz elimden tuttu. Bezinden mamasına her türlü yardımı yapıyorlar. Çocuklarımın ikisi için bakım parası alıyorum, mutluyum. Çocuklarımla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Allah'ım bugünlerimizi aratmasın. Çocuklarımı benim ardıma koymasın. Alıştığımdan hiçbir zorlukları olmuyor bana. Onlara çok bağlıyım. Hep başlarında duruyorum ki bir tanesi hastalanır diye aklım çıkıyor. Mamalarını sevine sevine yediriyorum. İnsanın evladı başına yük olur mu, olmaz. Onlar benim canım ciğerim evladım.

Şahine Kınacı, Dünyayı İyilik Kurtaracak Platformu üyelerine de teşekkür ederek, Zaman zaman beni ziyaret ederler, destek olurlar. Sağ olsunlar Anneler Günü için de yılın annesi seçtiler. Çok teşekkür ediyorum. Bir de plaket verdiler. Güzel şeyler bunlar diye konuştu.

'ELİ ÖPÜLECEK BİR ANNEMİZ'

'Platform yöneticisi Mustafa Şahin Annemizi biz yılın annesi olarak seçtik. Bu annemiz eli öpülecek bir annemizdir. Annemiz sabırla 3 evladına yıllardır bakıyor, Allah ondan razı olsun dedi. Serap Çetin ise gönüllü insanlar sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere maddi ve manevi yardımlarda bulunduklarını belirterek, Anneler Günü nedeniyle buraya ziyarete geldik. Bu güzel annemizin 3 yavrusuna bakma öyküsüne şahit olduk. Çok dikkatimizi çekti, Rabbim yardımcısı olsun. Ağlamamak için kendimi çok zor tuttum dedi.

Hayatını, Yatağa Bağımlı Yaşayan 3 Çocuğuna Adadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayatını, Yatağa Bağımlı Yaşayan 3 Çocuğuna Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement