Haydar Aliyev'de Edebiyat Yolculuğu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Haydar Aliyev'de Edebiyat Yolculuğu Sona Erdi

Haydar Aliyev\'de Edebiyat Yolculuğu Sona Erdi

'7.Sarıyer Edebiyat Günleri' dün Haydar Aliyev Parkı'nda yapılan muhteşem ödül töreni ve Cem Adrian konseriyle son buldu.

14.05.2018 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok usta ismin katıldığı final etkinliklerinin 'Anneler Günü'ne denk gelmesiyle park, ailelerle ve edebiyat severlerle doldu taştı.

Tüm sanatseverleri Sarıyer'de bir araya getiren 7. Sarıyer Edebiyat Günleri, yapılan çeşitli etkinliklerinin ardından son buldu. Şiir Teknesi ile başlayan gün, Nevşin Mengü'nün 'Savaş ve Edebiyat' söyleşisinin ardından "Edebiyatımızda İnci Aral" söyleşisiyle devam etti. Etkinlikte usta edebiyatçı İnci Aral, "Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü"nün sahibi oldu. Anneler Günü'nün de kutlandığı kapanış etkinliğinde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, alandaki anneler ile pasta kesti. 7. Sarıyer Edebiyat Günleri Cem Adrian konseriyle son buldu.

ANNELER GÜNÜ MESAJI

Etkinliğin son gününde sahneye çıkan Başkan Şükrü Genç kısa bir açılış konuşması yaptı. Anneler Günü'nü kutlayan Genç, "Bugünün final olmasından daha önemli bir şey var, o da 'Anneler Günü' olması. Benim annem de buraya gelerek bu güzel günde beni yalnız bırakmadı," dedi. Başkan Genç, "Belediye başkanlığı sadece asfalt ya da yol yapmakla olmuyor. Aynı zamanda sosyal hayata da katkı sunmak gerekiyor. Bunun başında da bu tür etkinlikler geliyor," dedi. Konuşmanın ardından alanda bulunan annelerle pasta kesildi.

ORTAK PAYDADA BULUŞMALIYIZ

Konuşma sonrasında sahne, gazeteci Nevşin Mengü'nün oldu. "Savaş ve Edebiyat" konulu bir söyleşi gerçekleştiren Mengü, "Bu iktidarın yaptığı tek şey inşaat," dedikten sonra, "Şu an ülkeyi kurtarmak için yapacağımız şey, her görüşteki insanın hep bir arada oturup düşüncelerini söyleyerek ortak bir paydada buluşması," dedi.

KADIN HAKLARINI SAVUNUYORUM

Ardından usta edebiyatçı İnci Aral, Sadık Aslankara'nın moderatörlüğünde "Edebiyatımızda İnci Aral" söyleşisi gerçekleştirdi. Söyleşide İnci Aral, yazmaya başladığı günden bu yana yaşadığı serüveni anlattı. "Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü"nün sahibi olan Aral, "Bir süre sonra yeni bir şey söylenmesi gerektiğini düşündüm. Bu yüzden modern zamanları yazmaya başladım. Bana bunların bir gün gerçek olacağını nereden bildiğimi soruyorlar. Bana 'antifeminist' diyorlar. Yazdıklarıma bakan insanlar, kadın haklarını ne denli savunduğumu bilirler," dedi.

ONUR ÖDÜLÜ İNCİ ARAL'IN

İmza günleri, söyleşiler, Şiir Teknesi, şiir hatları, sergi ve konserlerle renklenen etkinliklerde Sarıyer Edebiyat Günleri ile özdeşleşen "Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü" de sahibini buldu. 2014 yılından bu yana verilen "Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü" Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Vedat Türkali ve Murathan Mungan'ın ardından bu yıl İnci Aral'ın oldu.

ÖYKÜLER ÖDÜL ALDI

7. Sarıyer Edebiyat Günleri'nin final etkinliğinde Fakir Baykurt Öykü Yarışması'nı kazananlar da ödüllerine kavuştu. Ödül töreni öncesi konuşan Başkan Genç, Fakir Baykurt'u andı. 4 dalda 539 öykü ve 53 öykü kitabının değerlendirildiği yarışma sonucunda dereceye girenler, ödüllerini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Işık Baykurt'un elinden aldı. Yarışma kapsamında "Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü" Figen Alkaç'ın kaleme aldığı Israrı Kanadında kitabına verildi.

USTA YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE

7. Sarıyer Edebiyat Günleri'nin son gününde; İnci Aral, Kürşat Başar, Nevşin Mengü, Pelin Batu, Hıfzı Topuz, Enver Aysever, Nilüfer Açıkalın, Mine Söğüt, Aret Vartanyan, Ege, Cezmi Ersöz, Atilla Dorsay ve Sarıyerli yazarlar okuyucularıyla buluştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Haydar Aliyev'de Edebiyat Yolculuğu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement