Haydar Baş: "Başkanlık Sistemi ABD'nin Dayatmasıdır" - Son Dakika
Politika

Haydar Baş: "Başkanlık Sistemi ABD'nin Dayatmasıdır"

Haydar Baş: "Başkanlık Sistemi ABD\'nin Dayatmasıdır"

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da partisinin seçim stantlarını ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Başkanlık sistemi, ABD’nin dayatmasıdır” dedi.

06.06.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da partisinin seçim stantlarını ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Başkanlık sistemi, ABD'nin dayatmasıdır" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş seçim çalışmalarını İstanbul'da sürdürdü. Partisinin bazı ilçelerdeki seçim stantlarını ziyaret eden Haydar Baş projelerini ve kaynaklarını anlattı.

Başkanlık sistemi talebini de değerlendiren Prof. Dr. Haydar Baş, "Bu sistemin nihai hedefi Türkiye'nin bölünmesi olan bir ABD dayatmasıdır" dedi.

BTP Genel Başkanı Baş, "Şimdi bu sistemi değiştirmeye çalışıyorlar. Başkanlık sistemine geçeceğiz diyorlar. Soruyorum 'sen bu sistemde ne istedin de ne elde edemedin onu söyle. Sen Güneydoğulu kardeşlerimin cebine para koymak istedin, ona iş buldun da buna kanunlar, anayasa mı engel oldu? Başkanlık sisteminin manası ne biliyor musunuz? Etnik yapıları ayıracak, federatif yapıyla devletçikler haline getirecek. Bu devletçiklerden oluşan topluluğun adına federasyon diyecek ve bunun başında beyefendi başkan olacak. Beyefendinin hatırına biz sistemi değiştireceğiz. O zaman ne olur bilir misiniz? Türkiye paramparça olur. Ülkenin bir bölümüne hizmetin eksik gitmesi devletin değil siyasilerin suçudur. Şimdi bunların başkanlık sistemiyle birlikte federasyonu istemesinin nedeni zamanında okyanus ötesine verdikleri sözlerdir. Bunlar okyanus ötesinin taleplerini yerine getiriyor. Var mısınız bunlara hayır demeye" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Haydar Baş: 'Başkanlık Sistemi ABD'nin Dayatmasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement