Hayırlı Evlat - Son Dakika
Yerel

Hayırlı Evlat

Hayırlı Evlat

Bursa'da bir hayırsever, anne ve babası için 120 öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırmak için valilikle protokol imzaladı."Eğitime Yüzde Yüz Destek" projesi dahilinde anne ve babası için okul yaptırmaya karar veren hayırsever Osman Altın, Bursa...

23.03.2012 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir hayırsever, anne ve babası için 120 öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırmak için valilikle protokol imzaladı.

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" projesi dahilinde anne ve babası için okul yaptırmaya karar veren hayırsever Osman Altın, Bursa Valisi Şahabettin Harput'la protokol imzaladı. 120 öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırmak için kolları sıvayan Altın ile Harput arasındaki esprili konuşmalar dikkati çekti. Harput, Altın'dan anaokulu bittikten sonra başka bir okul daha yaptırması için söz aldı.

Orhaneli ilçesinde yapılacak olan okula Osman Altın Anaokulu ismi verilecek. İmza töreninde konuşan Altın, 2010 yılından sonra doğacak olan çocukların ilk eğitimlerini bu anaokulunda göreceklerini söyledi.

Vali Harput'a övgüler yağdıran Altın, "Bursa Bursa olalı böyle vali görmedi. 2007 yılından bu yana Harput'un ilimize yaptığı hizmetleri ve icraatları basından takip ettim. Valimizle böylesine yakınlaşmamız ancak bugün nasip oldu. Rahmetli annem ve babamın adına yaptıracağım bu eğitim yuvasını Orhaneli'nin merkezine yapacağım" dedi.

Altın'ın "2010 yılından sonra Orhaneli'nde doğacak bütün çocuklar bu anaokulunda eğitim görecek" sözü Harput'un dikkatini çekti. Bu söz üzerine Harput, "Diyelim ki Orhaneli'nin nüfusu 25 bin oldu. O zaman buraya 3 tane daha okul lazım olacak" dedi. Bunun üzerine Altın, "Onu da yaparız" diyerek Harput'a söz verdi.

Orhaneli'nin tarihinin, coğrafyasının, ikliminin ve suyunun güzel olduğuna dikkat çeken Harput, bütün doğal güzellikleri bünyesinde barındıran bu topraklarda yetişenlerin ülkeye hayırlı hizmetler yaptığını söyledi. Hayırsever Altın'ın inançlı ve sağlam karakterli biri olduğunu vurgulayan Harput, " Osmanlı'nın doğduğu o toprakların insanları da mübarek. O kültürü yaşayan ve yaşatan insanlar bugün Bursa'ya hayırlı hizmetler yapıyor. Bu yolda ilerleyen gençler ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından 120 kişilik anaokulunun protokolü imzalandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırlı Evlat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement