Hayırsever iş insanı İzzet Baysal Bolu'da "şükran günleri" ile anılıyor - Son Dakika
Güncel

Hayırsever iş insanı İzzet Baysal Bolu'da "şükran günleri" ile anılıyor

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 146 tesis kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, 33'üncüsü düzenlenen "Şükran Günleri" ile anılıyor.

11.05.2022 14:33  Güncelleme: 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 146 tesis kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, 33'üncüsü düzenlenen "Şükran Günleri" ile anılıyor.

İzzet Baysal Vakfı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) kurucusu merhum İzzet Baysal için Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, AİBÜ ve Bolu Kent Konseyince düzenlenen Şükran Günleri İzzet Baysal Caddesi'nde Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Tören, İzzet Baysal Anıtına çelenklerin sunumu ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaptığı konuşmada, Bolu ve ülkenin ender vakıf insanlarından, rol modellerinden merhum İzzet Baysal'ı, hayırları ve eserleri ile bir kez daha hatırlamak ve yad etmek için 33'üncüsü düzenlenen şükran günleri dolayısıyla bir araya gelindiğini hatırlatarak, "Bolu ili İzzet Baysal adı ile öyle özdeşleşmiş ki eğitim ve sağlık tesisleri, sosyal hizmet bursları, yardımları ve üniversitenin tesis ve donanımları ile ilimizin her noktasında 35 yılda inşa edilen toplam 146 eseri ile adını her yerde görmek mümkün." diye konuştu.

"Merhum İzzet Baysal eserleriyle Bolu halkının zihninde ve kalbinde yaşamaya devam etmektedir" diyen Vali Ümit, "O'nu gönül tahtına oturtan Bolu Halkı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere ilimize kazandırdığı tesislerine bağışları ile katkıda bulunarak yatırımların gelişmesi için destek verip kadirşinaslıklarını sürdürmektedirler. Bugüne kadar da yaklaşık 300 vatandaşımız sağlık tesislerimizde kullanılmak üzere yaptıkları bağışlarla destekte bulunmuşlardır." şeklinde konuştu.

Vali Ümit, merhum İzzet Baysal, hayırseverliği ile tanınmış olmasından ziyade mütevaziliği, tasarruflu olması, az ve öz konuşması, girişimciliği ile de hatırlanması gerektiğini ifade ederek, "Bugünlerde insanların ihtiyacı olan birlik beraberliği, paylaşmayı, anlaşmayı, sevme duygularını on altın öğüdü ile öyle güzel anlatmış ki şu sözleri bizlere esin kaynağı olmalıdır." dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından halk oyunu sergilendi.

Türk Hava Kurumu pilotları, paramotorların alt kısımlarında astıkları Türk bayrağı ve İzzet Baysal'ın resmi ile kent semalarında uçuş gerçekleştirdi.

Törene, Vali Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire müdürleri, STK'lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İzzet Baysal Şükran Günler, 14 Mayıs tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık Meslek Yüksekokulu Kampüs Devir Teslim töreni ile sona erecek.

Hayırsever iş insanı İzzet Baysal Bolu\'da "şükran günleri" ile anılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayırsever iş insanı İzzet Baysal Bolu'da 'şükran günleri' ile anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement