Haytap Üyeleri Polis Eşliğinde Barınağı İnceledi - Son Dakika
Güncel

Haytap Üyeleri Polis Eşliğinde Barınağı İnceledi

Haytap Üyeleri Polis Eşliğinde Barınağı İnceledi

Bolu Belediyesi'ne ait hayvan barınağında köpeklerin kötü koşullarda tutulduğu ve zincire bağlı şekilde donarak öldüğünü iddia eden Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri, polis eşliğinde barınağa gelerek incelemelerde bulundu.

15.01.2012 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediyesi'ne ait hayvan barınağında köpeklerin kötü koşullarda tutulduğu ve zincire bağlı şekilde donarak öldüğünü iddia eden Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri, polis eşliğinde barınağa gelerek incelemelerde bulundu.Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan ve yönetim kurulu üyeleri dün gece Bolu Belediyesi'nin Aşağısoku Mahallesi'nde bulunan Sahipsiz Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine gelerek incelemelerde bulundu. Barınakta bulunan köpeklerin karlar üzerinde donarak öldüğünü ve zincire bağlanmış olduğunu iddia eden Şule Baylan, Sanayi Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Şule Baylan, çektiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi facebook'ta yayınlayarak eylem yapacaklarını duyurdu.Bu sabah barınağa giden zabıta ekipleri demir kapıyı kapatarak hayvanların bulunduğu bölmelerin altına tahta palet yerleştirdikten sonra temizlik yaptı. Bu sırada gelen Şule Baylan ve yönetim kurulu üyeleri, kapının açılmaması üzerine polisi arayarak yardım istedi. Kısa sürede gelen polis ekibi, barınakta bulunan görevli veterinerle görüştükten sonra içeriye girip fotoğraf makinesi ile hayvanların barınaktaki bölmelerini görüntüledi. Zabıta ekibinin çalışmasından sonra içeriye alınan HAYTAP üyeleri barınağı inceledi.Barınağın dün geceden itibaren temizlendiğini açıklayan Şule Baylan, 'Köpekler boyunlarından zincirlenmiş bir şekilde duruyorlardı. Hepsini fotoğrafladık. Karlar üzerinde donmaya mahkum olmuşlardı. Durumları çok kötü. Gerekli yasal müracaatlarımızı yaptık. Şu anda barınağın kapısı kapalı ve değişiklikler yapılıyor. Bizim derdimiz de barınağın düzeltilmesi. Düşünün ki boynundan zincire bağlısınız, düşünün ki sırılsıklam olmuşsunuz. Hareket edip, kaçamıyorsunuz. Sizi yakalayıp kafese koymuşlar. Ömür boyu hapse mahkum etmişler. Bizi gördüklerinde hayvanların 'kurtarın bizi' yakarışlarını görüyoruz. Bu hayvanlar ne suç işlendi. Burada yasadışı kısırlaştırma yapılmasına ramen alındıkları yerlere bırakılmıyor. Kulübe yapmak çok mu zor Bu barınağın bakım evine dönüştürülmesine kadar bu işin takipçisiyiz. İşkenceye ve kötü muameleye maruz kalan bütün hayvanların yanında olacağızö dedi.Şule Baylan ve yönetim kurulu üyeleri, polisin tutanak hazırlamasından sonra barınaktan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haytap Üyeleri Polis Eşliğinde Barınağı İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi
    13:04 Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde koruma altında olan dağ keçileri, kayalık ve sarp yamaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan dağ keçileri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

  • Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası dolayısıyla turizmciler, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi paylaştılar. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.


Advertisement