Hayvan Hakları Koruyucularından İpsala Sınır Kapısı'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Hayvan Hakları Koruyucularından İpsala Sınır Kapısı'na Ziyaret

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcileri, sınır kapılarından kaçak hayvan geçirmeye çalışanlara karşı tedbirlerin artırılmasını istedi.

21.04.2012 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcileri, sınır kapılarından kaçak hayvan geçirmeye çalışanlara karşı tedbirlerin artırılmasını istedi.

HAYTAP Keşan Temsilcisi Tülay Kahveci ve HAYTAP Yunanistan Temsilcisi Lale Alatlı, İpsala Sınır Kapısı Gümrük Müdürü Salih Arık'la görüştü.

Kahveci, görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısı yetkilileriyle gümrük kapılarından kaçak yollarla hayvan geçirmek isteyenlere karşı tedbirlerin artırılmasını istediklerini söyledi.

İpsala Sınır Kapısı'ndaki personelin hassasiyetlerinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:

"Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nde HAYTAP olarak pet shoplardaki kaçak hayvan ticareti trafiğini önlemek için alınması gereken tedbirler ve konuyla ilgili devletin birçok ilgili kurumunun dikkatini çekmek için uyarıcı afişler astırdık. Bu afişlerin bazılarını da kara kapılarına asılması için görüşmeler yapıyoruz. Bunun için İpsala Sınır Kapısı'nda gümrük müdürümüz Arık ile görüştük ve kendilerinin ve personelinin yasa dışı hayvan girişine karşı duyarlılıkları memnuniyetle karşıladık."

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvan Hakları Koruyucularından İpsala Sınır Kapısı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement