Hayvan Pazarında, Tarım Kent İnşaatlarına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Hayvan Pazarında, Tarım Kent İnşaatlarına Başlandı

Hayvan Pazarında, Tarım Kent İnşaatlarına Başlandı

Şanlıurfa Belediyesi Eyyubiye bölgesinde hayvancılıkla uğraşanlara tahsis ettiği arsalarda Tarım Kent inşaatlarına başlandı.

20.02.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir merkezindeki hayvancılık yapanların faydalanacağı 680 konuttun ilk inşaat temelini Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba attı.

Yeni Hayvan Pazarı civarında başlanan inşaatlar tamamlandığında binaların alt kısmı ahır olarak kullanılacak üst kısmı ise konut olarak değerlendirilecek.

Fakıbaba inşaatların temelini attığı esnada yaptığı açıklamada şunları söyledi;"Eyyübiye bölgesi, Eyyubiye ilçesi için çok önemli bir işin temelini attık. Allah hayırlı uğurlu etsin. Eyyubiyenin en önemli problemlerinden birisi özelikle ben hekim olarak belediye başkanlığına geldiğim günden beri söyledim. Hayvancılığı şehir içinde kaldırmak için çalıştık. Şuan 700 parsel ortaya koyduk. Bu 700 parselden 850 aile faydalanacak. Buradan faydalanacak olanlar sadece hayvancılık yapanlar olacak. Başka insanlara vermedik. Yani bu ne demek yarın Eyyubiye bölgesinde evlerinde hayvancılık yapan bütün insanlar Tarım Kent'e gelecekler. Bu çok önemli bir başlangıç. Eyyubiye ilçesi bundan sonra daha temiz hayvancılığın olmadığı, insanların daha mutlu olduğu bir ilçe haline gelecek. Sadece bu konutla değil. Yaptığımız Hayvan Pazarıyla, yaptığımız Saman pazarı ile çok mükemmel mezbaha ile burası bir kompleks. Yani burada yaşayan insanlar hayvancılığı çok rahat bir şekilde yapacaklar." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hayvan Pazarında, Tarım Kent İnşaatlarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement