Hayvan severler sokak hayvanlarını kısıtlamada yalnız bırakmadı - Son Dakika
Yaşam

Hayvan severler sokak hayvanlarını kısıtlamada yalnız bırakmadı

Hayvan severler sokak hayvanlarını kısıtlamada yalnız bırakmadı Gaziantep'te hayvan severler sokağa çıkma kısıtlamasında yalnız kalan sokak hayvanlarına Valilikten aldıkları özel izinle ulaştı.

06.12.2020 12:25  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan severler sokak hayvanlarını kısıtlamada yalnız bırakmadı

GAZİANTEP - Gaziantep'te hayvan severler sokağa çıkma kısıtlamasında yalnız kalan sokak hayvanlarına Valilikten aldıkları özel izinle ulaştı. Bir araya gelen hayvan severler kentin birçok noktasında sokak hayvanlarını besledi.

Gaziantep'te bir grup hayvan severin bir araya gelerek kurduğu Gaziantep Kimsesiz Dostlar isimli hayvan sever grubu korona virüs salgını tedbirleri kapsamında başlatılan 56 saatlik sokağa çıkma yasağında sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı. Gaziantep Valiliğinden sokaktaki hayvanları beslemek için özel izin alan hayvan severler Şehitkamil ilçesine bağlı Kızılhisar bölgesinde toplandı. İlk olarak Kızılhisar bölgesindeki hayvanları besleyen hayvan severler ardından Başpınar Organize Sanayi Bölgesine geçti. O bölgede yaşayan köpeklere mama ve su veren hayvan severler kısıtlamayı köpekleri severek geçirdi. Köpeklerle ilgilenen ve seven hayvan severler beslemenin ardından evlerine döndü.

"Hayvanların aç susuz kalmasına gönlüm razı gelmiyor"

Kızılhisar ve Organize Sanayi Bölgesinde yaşayan sokak hayvanlarını hayvan severlerle birlikte beslediklerini aktaran Büşra Özçetin, onların yaşadıkları bölgelere mama, su ve tavuk eti bıraktıklarını söyledi. Bugün kısıtlama olduğu için özel izin alarak çıktıklarını paylaşan Özçetin, "Hafta içi işten dönüşte akşam saatlerinde de yapıyoruz. Sokak hayvanlarını besleme organizasyonunu sıklıkla yapmaya çalışıyoruz. Biz daha çok insanların gidip uğramadığı bölgelerdeki hayvanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Mamaların bir kısmını kendi cebimizden alıyoruz. Diğer kısımlarını ise bağışla alıyoruz. Sokak hayvanlarını çok seviyoruz. Mesela ben evimde sıcak yerde otururken bu hayvanların aç susuz kalmasına gönlüm razı gelmiyor" dedi.

"Buradaki hayvanlar bize 'açız' diyebildi mi?"

Kentin birçok noktasında besleme yaptıklarını dile getiren Mehmet Göycıncık ise, "Daha çok kimsenin olmadığı uçtaki bölgelere gidiyoruz. Elimizdeki mamanın yettiği kadarıyla sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı bizlere var. Bu hayvanlara yok. Bunlar hep sokakta yaşıyorlar. Bildiğiniz üzere şuan lokantalar paket servisle çalışıyor. Böyle olunca artık yemekte olmuyor. Hayvanlar daha aç kalıyor. Herkes evinde kalan yemekleri sokağın başına bıraksa bu hayvanların hiçbir aç kalmaz. Belki böylelikle bir hayvanın canını kurtaracaklar. Onlar aç olduklarını söyleyemezler. Buradaki hayvanlar bize 'açız' diyebildi mi? Ama biz biliyoruz ki bu hayvanlar aç" diye konuştu.

Hayvan severler sokak hayvanlarını kısıtlamada yalnız bırakmadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Hayvan severler sokak hayvanlarını kısıtlamada yalnız bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün'den inşaat mühendislerine yönelik şiddete tepki
    21:39 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün'den inşaat mühendislerine yönelik şiddete tepki

    Türkiye genelinde inşaatlarda çalışan mühendislerin karşılaştığı şiddet olaylarıyla ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün basın açıklaması yaptı. Akgün, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere şantiyelerdeki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı, meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır. İnşaat Mühendisleri hiçbir zaman sahipsiz değildir" dedi.

  • Karabük'ün Eskipazar ilçesinde müstakil ev alevlere teslim oldu
    21:35 Karabük'ün Eskipazar ilçesinde müstakil ev alevlere teslim oldu

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Sakarya'da ahır yangınında 25 büyükbaş telef oldu
    21:32 Sakarya'da ahır yangınında 25 büyükbaş telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde çıkan ahır yangınında kurbanlık 25 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangına 8 itfaiye aracı ve 20 itfaiye eri ile müdahale edildi.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı
    20:54 Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı

    Batman'ın Sason ilçesinde Sevgi Aydın A. yönetimindeki hafif ticari araç, Han Deresi'ne düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kepçe yardımıyla sürücü ve eşini kurtardı. Çift, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
    20:28 Tokat'ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Bayraktepe köyüne bağlı Çataltepe mevkisinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, vatandaşların haber vermesi üzerine Niksar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldü. Ekiplerin 1 saatlik çalışması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 1 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

  • Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı
    20:28 Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı

    Batman'da bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Sason Çayı'na uçtu ve kayalıklarda asılı kaldı. Araçta mahsur kalan 2 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.

  • Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi
    20:20 Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş hayvan telef oldu ve bir kişi dumandan etkilendi. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Olay anları cep telefonu kamerası ve dron ile görüntülendi. Vatandaşlar da yangını söndürmek için yardım etti.


Advertisement