Hayvan Üreticilerini Dolandılar - Son Dakika
Güncel

Hayvan Üreticilerini Dolandılar

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı 10 köyden piyasa değeri 1.5 milyon lirayı bulan yüzlerce kuzuyu paralarını ödemeden alan kişiler kayıplara karıştı.

09.08.2017 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı 10 köyden piyasa değeri 1.5 milyon lirayı bulan yüzlerce kuzuyu paralarını ödemeden alan kişiler kayıplara karıştı. Hayvan üreticileri çerve il ve ilçelere dağılarak dolandırıcıları bulmaya çalışırken Tuzluca Köyü Muhtarı Ali Yılmaz, hayvan üreticilerinin her yıl dolandırıcılar tarafından tuzağa düşürüldüğünü belirterek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Karlıova İlçesi'ne bağlı 10 köydeki havay üreticilerinden, geçen yıl gelerek yine aynı şekilde binlerce kuzuyu peşin para ödeyerek alan kimliği belirsiz kişiler, güvenlerini kazandıkları köylüleri buyıl dolandırdı. 9 gün önce köyleri kamyonlarla dolaşan kişiler, bir gün içerisinde 10 köyden toplam 3 bin kuzu satın alarak, "Paramız çıkışmıyor, kuzuları kesime götürüyoruz. Kesim sonrası gelip paranızı ödeyeceğiz" diyerek kayıplara karıştı. 9 günden beri kayıp olan dolandırıcıları bulmak için kuzu üreticileri, Bingöl, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ'a giderek hayvan pazarlarında kuzularını ve dolandırıcıları aramaya başladı.

Üç aileden toplam 240 kuzunun dolandırıcılara satıldığı Tuzluca Köyü Muhtarı Ali Yılmaz, dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Üreticileri dolandıran kişilerin bulunması çağrısında bulunan Muhtar Yılmaz, "Bizim köy dahil çevrede bir çok köydeki hayvan üreticileri dolandırıldı. On köyden toplam 3 bin kuzu almışlar, parasını ödemeden. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsun, uyanık olsun. Devlet büyüklerimiz de köylülerimize yardımcı olsunlar. Jandarmaya şikayette bulunduk. Her yerde bu kolandırıcıları arıyoruz. Hayvan üreticileri mağdur oldu. Bu dolandırıcıların biran önce bulunmasını istiyoruz" dedi. - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Üreticilerini Dolandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement