Hazır Beton ve Konkasör Tesisleri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hazır Beton ve Konkasör Tesisleri Açıldı

Hazır Beton ve Konkasör Tesisleri Açıldı

Sebeltaş A.Ş. Hazır Beton ve Konkasör tesislerinde modernizasyon sonrası açılış yapıldı.

10.05.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir Belediyesi İştirak Kuruluşu Sebeltaş A.Ş. 'ye ait Konkasör ve Hazır Beton Tesislerine Yapılan Yeni Yatırımların Açılışı Törenle Yapıldı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Sebeltaş A.Ş. Bünyesindeki Konkasör Tesisleri ve Hazır Beton Tesislerinde Yapılan Modernizasyon Çalışmalarını Anlattı. Açılış Törenine Belediye Meclis Üyeleri ve Basın Mensupları katıldı. Her İki Tesiste de kurbanlar kesilerek dualar yapıldı.

İlk olarak Gölyüzü Mekiindeki 10 hektar alanda yer alan Konkasör Tesislerinde inceleme yapıldı. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat,burada yapılan modernizasyon çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat burada yaptığı konuşmada: "Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek Belediye bünyesinde, gerekse Seydişehir Belediyesi iştirak kuruluşu Sebeltaş'ta yaptığımız modernizasyonlarla üretim kapasitesini artırmak,araç ve makina parkımızı güçlendirmek için adeta seferberlik başlattık.Belediye ve Sebeltaş A.Ş.'yi en iyi şekilde yöneterek, vatandaşlarımıza en doğru ve en etkin hizmeti en kısa sürede vermek temel amacımızdır. Bu nedenle Seydişehir Belediyesi iştirak kuruluşu Sebeltaş A.Ş. bünyesindeki Konkasör tesislerimizde ve Hazır Beton alanında hizmet kalitesini ve etkinliğini yükseltmek için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız yeni yatırımlarla her iki tesisimizi son teknolojik imkanlarla donatılırken kapasite artırımına gidilmiştir.Bunun sonucunda tesislerimizde işçilik, yakıt, zaman ve enerji tasarrufu sağlanmıştır" dedi.

"KONKASÖR TESİSLERİNE YAPILAN YATIRIMLA İKİ MİSLİ KAPASİTE ARTIRIMI SAĞLANDI"

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Konkasör tesislerimizde yapılan modernizasyonla günlük kapasite 1200 tondan 3.000 – 3.500 tona yükseltilerek iki misli kapasite artışı sağlandığını belirttti. Başkan Çat daha sonra şunları söyledi: "Tesisimizde önceki yıllarda 8 saatlik mesai içerisinde 15 tonluk 2 kamyonla ortalama 35-40 sefer yapılabilirken yapılan modernizasyon çalışmalarında çenenin ağzı tam olarak açılarak geçen malzeme miktarı artırılmış, bantlar büyütülmüş, darbeli kırıcı kurulmuş,elek teke düşürülerek büyütülmüştür. Ayrıca Konkasör bünyesine 2 adet 20 tonluk kaya damperli kamyon satın alınarak 8 saatlik mesai içerisinde 70–80 sefere çıkarılmıştır. Tesiste çift vardiya çalışılarak alınacak verim, günlük 3.000 – 3.500 tondur."

Başkan Çat, geçmiş yıllarda yapılmakta olan galeri patlatmalarının kanunen yasak olduğuna dikkat çekerek,"Konkasör Tesislerindeki üretim kapasitesini artırmak için Sebeltaş A.Ş. bünyesindeki bulunan ve mekaniği çok eski olan, günlük sadece 2-3 delik delebilen delicinin konkasör malzeme ihtiyacın cevap vermediği için dışarıdan günlüğü 1.000 TL+KDV'ye delici Roc kiralama yöntemine başvurmaktansa günlük 10–12 delik delebilme kapasiteli yerli üretim yeni bir delici satın alınmıştır. Yeni delicinin Sebeltaş'a maliyeti ise KDV dahil 45.000 TL. olup; 45 günde kendi parasını amorti etmiş olacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat; Konkasör Tesislerine alınan kompresörle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Günlük 50 LT. motorin tüketerek sadece 36 metre delik edebilen 7 barlık eski kompresörün yerine 13 barlık günlük 150 m. delik delebilme kapasitesine sahip yen bir kompresör satın alınmıştır. Bu şekilde akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlanarak en kısa ve en hızlı patlatmanın yapılabilmesine imkan sağlanmıştır.Yeni kompresörün KDV ve tesisat dahil maliyeti 37.000 TL'dir."

"SEBELTAŞ HAZIR BETON SANTRALİMİZİN KAPASİTESİNİ 2,5 KAT BÜYÜTTÜK"

Daha sonra Hafif Sanayi Bölgesinde yer alan Sebeltaş Hazır Beton Tesislerine geçildi.Buradaki açılışa Etibank A..Ş. yetkilileri de katıldı. Yeni hizmete giren Hazır Beton Santrali hakkında bilgi veren Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat şunları söyledi:"Seydişehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan Sebeltaş Hazır Beton tesisimizde her geçen gün hazır betona artan talepler sonucunda beton ihtiyacına cevap verilememesi beton tesisimizde yeni modernizasyon çalışmalarının yapılması gereğini doğurmuştur. Sebeltaş Hazır Beton santralimiz kuruluşundan bugüne saatte 40 m3 kuru sistem hazır beton üretimi yaparak Seydişehir merkez köy ve kasabalarına hizmet vermekteydi.

Eski sistem santralimiz 8 m3'lük bir mikseri yaklaşık 10 dakikada dolduruyordu. Oluşan zaman kaybından dolayı da 2 adet pompamız mikser bekleme durumunda kalıyordu. Bu durum ise beton santralimizde iş gücü, zaman , enerji ve akaryakıt kaybına sebep oluyordu. Yeni santralimizi Ankara GÜRİŞ firmasından 384.000 TL' ye satın aldık. Rampanın yapılması ,havuz ve yer altı çalışmalarına yaptığımız harcamalarla toplamda 650.000 TL. tutarında bir yatırım maliyeti olmuştur. Yeni santralimiz saatte 105 m3 sulu sistem ve homojen karışımlı olup, gerek elektrik maliyeti gerekse motorin maliyeti açısından oldukça ekonomik bir duruma getirilmiştir.Ayrıca işçilikten de tasarruf sağlanmıştır"

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat,Sebaltaş A.Ş. bünyesinde yeni santralin kurulmasında Eti Alüminyum A.Ş.'nin çok büyük destek ve teşviklerinin olduğunu söyleyerek;"Sayın Şaban Cengiz'e yaptıkları katkılar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptığımız çalışmalarda kendilerinin her zaman desteklerini görmekteyiz. Allah onlardan razı olsun "dedi.

Yeni santralimiz çevreye duyarlı ve günümüz modern teknolojisinin kullandığı donanıma sahip olduğunu belirten Başkan Çat,"Bundan sonra gün içerisinde alınan beton taleplerinin rahatlıkla karşılanabileceği, hazır beton kalitesi de artacağı,işçilikten doğan hataların da ortadan kalkacağı bir sistem kurulmuştur.

Bundan önceki yıllarda ihtiyaç duyulmasına rağmen yapılamayan beton santralimiz, yaptığımız yeni yatırımlarla bugünden itibaren Seydişehir'imizin imarına ve yeni yapılanmasına katkı sağlayacaktır. En önemli ilkemiz, kalite ve güven sistemi olan yeni beton santralimizin, T.S.E standartları ve C.E kalitesine her türlü beton ile hizmet vermektir. Yaptığımız yatırımlarımızın Memleketimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT her iki tesiste çalışan personelle de yakından ilgilenerek bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hazır Beton ve Konkasör Tesisleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement