Haziran ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Haziran ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi

Haziran ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi haziran ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin, başkanlığında gerçekleştirildi.

19.06.2020 13:24  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi haziran ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin, başkanlığında gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 33'üncü maddesi gereği gizli oyla 3 Belediye Encümeni Üyesinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Hüseyin Yıldız, Selami Tine ve Muharrem Tüfekçioğlu encümen üyeleri olarak seçildi. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 24'üncü maddesi gereği Plan ve Bütçe Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi görüşüldü. Yapılan görüşmede Soner Olgun, Birol Ünsal, Ahmet Gürses, Akın Atakan ve Hasan Cinit komisyon üyesi olarak belirlendi. Gündemin 3'üncü maddesi olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 24'üncü maddesi gereği İmar Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi yapıldı. Buna göre, Melek Mızrak Subaşı, Muharrem Tüfekçioğlu, Muhammet Karadayı, Hamdi Salt ve Ahmet Gürses İmar Komisyonu üyeleri olarak seçildi. Toplantıda ayrıca Ücret ve Tarife Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi yapıldı. Seçim sonucunda Ali Olcay, Cabir Sağlam, Gülcan Namal, Sezer Sargıl ve Birsen Okatan seçildi.Kira Tespit Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçiminin yapıldığı oturumda Nurten Bilecikligil, Bülent Kaya, Köksal Arslan, Turgay Yıldız ve Mustafa Sadık Kaya, Kira Tespit Komisyonu üyeleri olarak belirlendi. Sosyo-Kültürel Yaşamı Düzenleme ve Kalkındırma Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçiminin görüşüldüğü gündem maddesi kapsamında Ahmet Korkmaz, Nurten Bilecikligil, Çetin Kaya, Turgay Yıldız ve Birsen Okatan seçildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak 25 Nisan 2009 tarih ve 25 sayılı meclis kararının iptali konusunun görüşülmesi. Yapılan görüşme sonucunda gündem maddesi 14 kabul, 10 ret ve bir çekimser olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi. Bir diğer gündem maddesi olarak denetim komisyonu raporu okunarak, meclis üyelerine bilgi verildi.

Meclis üyelerinin doğum günleri kutlandı

Daha sonra Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başkanlığında 2019 yılı belediye faaliyet raporu okunarak oylandı. Faaliyet raporu 14 kabul, 10 ret ve bir çekimser oy olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi.2019 Mali Yılı kesin hesap görüşmelerinin yapıldığı toplantıda gündem maddesi 13 kabul, 10 ret ve 2 çekimser oy olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi. elediye Başkanı Semih Şahin, toplantı öncesinde meclis üyeleri, Akın Atakan, Turgay Yıldız ve Semih Tuzak'ın doğum günlerini kutlayarak, hediye takdiminde bulundu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haziran ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement