Leyla Zana'nın Vekilliği de Düşürülünce HDP'nin Sandalye Sayısı 53'e Düştü - Son Dakika
Güncel

Leyla Zana'nın Vekilliği de Düşürülünce HDP'nin Sandalye Sayısı 53'e Düştü

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın milletvekilliği düşünce HDP'nin Genel Kuruldaki sayısı 53'e düştü. Daha önce 5 HDP'li vekilin milletvekilliği düşürülmüştü.

11.01.2018 19:39  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle birlikte bugüne kadar 6 HDP vekilin milletvekilliği düşürülmüş oldu.

6 ismin milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra 1 Kasım seçimlerinde Meclis'te 59 sandalyeyle temsil edilme hakkı kazanan HDP'nin milletvekili sayısı 53'e düştü.

59 SANDALYEDEN 53'E DÜŞTÜ

1 Kasım seçimlerinden sonra 59 sandalyeye sahip HDP'de 2 yıllık sürecin sonunda 6 ismin milletvekilliği düşürülmüş oldu. HDP'den Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan ve Besime Konca'nın vekillikleri, haklarındaki cezanın kesinleşmesi nedeniyle düşürülürken, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk ve Layla Zana'nın ise vekillikleri "devamsızlık" gerekçesiyle düşürüldü.

ENCÜ HAKKINDA İSTİNAF SÜRECİ DEVAM EDİYOR

HDP Şırnak Milletvekili Ferhan Encü hakkında verilen cezanın istinaf süreci ise devam ediyor. Encü hakkında verilen kararın kesinleşmesi durumunda milletvekilliğinin düşmesi gündeme gelecek.

Leyla Zana\'nın Vekilliği de Düşürülünce HDP\'nin Sandalye Sayısı 53\'e Düştü

Son Dakika Güncel Leyla Zana'nın Vekilliği de Düşürülünce HDP'nin Sandalye Sayısı 53'e Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement