HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Açıklaması - Son Dakika
Politika

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesine ilişkin, "Sayın Erdoğan, maalesef Trump ve Putin arasında oyuncak olmuştur.

14.11.2019 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesine ilişkin, "Sayın Erdoğan, maalesef Trump ve Putin arasında oyuncak olmuştur. ABD ve Rusya'nın oyun alanında Türkiye oyuncağa dönüşmüştür." dedi.

Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğünü anımsattı.

" Sur'da tarih ve kültür katliamı yapıldığını" öne süren Paylan, tarihi binalar yıkılarak yerlerine yapılan beton binaların, maddi imkanları kısıtlı Surlulara yüksek fiyatlarla satılmaya çalışıldığını iddia etti. Paylan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u yaşananları yerinde görmek üzere Sur'a davet ettiğini de anlattı.

Paylan, bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan, maalesef Trump ve Putin arasında oyuncak olmuştur. Türkiye, ABD ve Rusya'nın oyun alanında oyuncağa dönüşmüştür. Bundan bir milletvekili olarak üzüntü duyuyorum. Türkiye'deki toplumsal barışı sağlayamazsanız, Suriye halklarıyla barışı sağlayamazsanız, Suriye halkları üzerinde ABD ve Rusya'nın dediklerini yapmak zorunda kalırsınız. Oysa yapmanız gereken kendi halkınızla, komşu halklarla, komşu ülkelerle barışmaktır, böyle bir perspektif koymaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de pazarlık yaptığını ve "Halkbank dosyasında benim damadın, bakanların isimleri var. Benim mal varlığımı araştırmak üzere Kongre'de tasarı varmış, geri çekin." dediğini ileri süren Paylan, "Bu Türkiye halklarının pazarlığı değil, bu Erdoğan'ın kendi kişisel iktidarına karşı gördüğü tehdide yönelik bir pazarlıktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement