Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, partilerinden 5 arkadaşlarının milletvekilliğinin düşürüldüğünü belirterek, "Demokratik siyaseti engelleyenlere inat, kararlılığımızı sürdüreceğiz.

04.10.2017 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, partilerinden 5 arkadaşlarının milletvekilliğinin düşürüldüğünü belirterek, "Demokratik siyaseti engelleyenlere inat, kararlılığımızı sürdüreceğiz." dedi.

Batman Milletvekili Saadet Becerekli ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile Mecliste basın toplantısı düzenleyen Yiğitalp, partilerinin "zulüm altında" tutulduğunu öne sürdü.

Yiğitalp, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın, kesinleşmiş mahkeme kararı nedeniyle dün milletvekilliğinin düşürülmesine değinerek, "Dün alınan karar yok hükmündedir. Demokratik siyaseti engelleyenlere inat, bu kararlılığımızı sürdüreceğiz. HDP bu ülkenin gerçeğidir. Seçmenin iradesine baskılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı 'Onların yeri Kandil'dir' dedi. Bu partiyi her gün kriminalize etmekten bir şey çıkaramazsınız. Bu sadece ülkede her gün gelen cenazeleri, her gün gelen ölümleri ve her gün her gün ölümleri getirir." ifadelerini kullandı.

Konca'nın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik kararı tanımadıklarını ifade eden Yiğitalp, "Besime Konca milletvekilliği düşürülmüş beşinci arkadaşımızdır. Artık Anayasa'da sadece tanı olarak kalmış bir hukuk var. Halkımızın meşru temsilcilerine saldırmakla bizlerin direncini kıramayacaksınız." diye konuştu.

HDP Van Milletvekili Ertan ise uzun süredir HDP'ye yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini iddia etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement