Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, "Şırnak'ta bir maden cinayeti, iş cinayeti işlendi.

20.10.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, " Şırnak'ta bir maden cinayeti, iş cinayeti işlendi. Bu iş cinayetinin adım adım geldiğini defalarca söyledik fakat yetkililer ve sorumlu olan hükümet bunu hep görmezden geldi." ifadesini kullandı.

Yiğitalp, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ta ruhsatsız faaliyet gösteren kömür ocağında meydana gelen ve 7 işçinin öldüğü göçükle ilgili partilerinin oluşturduğu heyetin bugün Şırnak'ta incelemelerde bulunacağını söyledi.

Sibel Yiğitalp, "Şırnak'ta bir maden cinayeti, iş cinayeti işlendi. Bu iş cinayetinin adım adım geldiğini defalarca söyledik fakat yetkililer ve sorumlu hükümet bunu hep görmezden geldi." dedi.

"İş cinayetlerine" ilişkin istatistikleri paylaşan Yiğitalp, her gün bir başka yerde "iş cinayetinden" dolayı insanların hayatını kaybettiğini, basının da artık bunu görmesi gerektiğini savundu. Yiğitalp, mevsimlik işçilerin de onlarca sorunları olduğunu belirterek, bu sorunların konuşulması ve çözümlerin bulunması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement