Hdp Eş Genel Başkanı Kemalbay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Kemalbay Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "HDP gerçek bir muhalefet partisi, gerçek bir mücadele partisi ve Türkiye'nin demokratikleştirme partisi olarak mücadelesine devam edecektir.

26.11.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "HDP gerçek bir muhalefet partisi, gerçek bir mücadele partisi ve Türkiye'nin demokratikleştirme partisi olarak mücadelesine devam edecektir." dedi.

Kemalbay, Emek Partisi'nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı. Buradaki konuşmasında, bazı kesimlerin "HDP'nin siyaset yapmadığı ya da yapamadığı" yönündeki eleştirilerini duyduklarını belirten Kemalbay, şöyle konuştu:

"Şunu herkes bilmeli ki HDP bu sistemin militarist, tekçi, ırkçı, cinsiyetçi, neoliberal partisi hiçbir zaman olmayacak. HDP gerçek bir muhalefet partisi, gerçek bir mücadele partisi ve Türkiye'nin demokratikleştirme partisi olarak mücadelesine devam edecektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ndeki "Türk solunun tarlası, sözüm ona karşı oldukları emperyalistler tarafından çok önceden sürülmüştür." sözlerini eleştiren Kemalbay, "Eğer kendi tarlalarını kimin sürdüğünü görmek isterlerse gitsinler Meclis Başkanı Kahraman'a sorsunlar. O zaman komünizmle mücadele derneklerinde, kanlı pazarlarda nasıl emperyalistlerle birlikte bu halka zulmettiklerini İsmail Kahraman'dan öğrenebilirler." dedi.

"Bizim artık ön yargılara lüksümüz yok"

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da AK Parti hükümetinin çalışma hayatı, toplumsal düzen ve ekonomide uyguladığı politikaların bağlandığı yerin sermaye düzeninin ihtiyacı olduğunu öne sürdü.

Olağanüstü hal ve kanun hükmünde kararnameleri eleştiren Gürkan, şunları söyledi:

"AKP gericiliğine, baskısına ve şiddetine karşı kazanmanın biricik yolu demokrasi talepleri etrafında, ortak talepler etrafından mücadelede birleşmektir. Burada toplumsal kesimlere, siyasi partilere önemli görevler düşüyor. Bizim artık ön yargılara lüksümüz yok."

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Kemalbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement