Hdp Eş Genel Başkanı Temelli Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Temelli Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimine ilişkin, "Madem ortak vatanda yaşıyoruz, o zaman ortak vatanımızda çözümleri de ortaklaştırmak zorundayız. Bu ülkede olan herkesin çözüme katılacağı bir arayışın içindeyiz.

29.04.2018 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimine ilişkin, "Madem ortak vatanda yaşıyoruz, o zaman ortak vatanımızda çözümleri de ortaklaştırmak zorundayız. Bu ülkede olan herkesin çözüme katılacağı bir arayışın içindeyiz." dedi.

Temelli, bir kafede bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, HDP olarak sorunları çözebilecek iradeye sahip olduklarını belirterek, sorunların çözümünün yolunun demokratikleşmeden geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm sorunlarına çözüm üretmek amacıyla yola çıktıklarını aktaran Temelli, şunları kaydetti:

"HDP'nin bu seçimlerdeki programı bir demokrasi programıdır. Yerel demokrasilerle güçlendirilmiş bir parlamenter demokrasinin, demokratik cumhuriyetin inşasıdır. Madem ortak vatanda yaşıyoruz, o zaman ortak vatanımızda çözümleri de ortaklaştırmak zorundayız. Bu ülkede olan herkesin çözüme katılacağı bir arayışın içindeyiz. Programımızı da bu şekilde oluşturduk. Şimdi 24 Haziran'ı da çok önemli bir eşik, fırsat olarak değerlendiriyoruz. Madem ortak vatanda yaşıyoruz, o zaman ortak vatanımızda çözümleri de ortaklaştırmak zorundayız. Bu ülkede olan herkesin çözüme katılacağı bir arayışın içindeyiz."

Toplantıya, HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ve eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Temelli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement