HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'dan Saray'a Teşekkür Ziyreti - Son Dakika
Güncel

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'dan Saray'a Teşekkür Ziyreti

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ\'dan Saray\'a Teşekkür Ziyreti

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde %94.26 oy aldığı Saray ilçesini ziyaret ederek halka teşekkür etti.

20.06.2015 16:19  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde %94.26 oy aldığı Saray ilçesini ziyaret ederek halka teşekkür etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van HDP il Eşbaşkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi ve beraberindeki heyet Saray ilçe girişinde Saray Belediyesi Eşbaşkanları Zilan Aldatmaz, A.Kadir Çalışkan, Saray HDP-DBP ilçe örgütü ve çok sayıda kişi tarafından konvoy eşliğinde karşılandı. İlk olarak DBP ve HDP Saray ilçe örgütlerini ziyaret eden Yüksekdağ, " Demokratik Bölgeler Partisinin tüm düzeylerdeki yönetimini, üyelerini ve çalışanları ve gönüllülerini yürekten kutladığını söyledi. Yüksekdağ, "7 haziran seçimlerinde hep beraber yaptığımız çalışmalar sonucu bu zaferi elde ettik. 7 Haziran zaferi hem bir Türkiye, Kürdistan hem de bir Ortadoğu Mezapotamya zaferidir? Barış ve kardeşliğin mimarı sayın Abdullah Öcalan'a Van Saray'dan bir kez daha selam olsun? Öcalan HDP projesine bu kadar inanmasaydı eğer, o HDP projesinin arkasında bu kadar durmasaydı ve bizden çok kazanacağımıza güvenmeseydi, bizler bu yola çıkmazdık. Öcalan bizden önce bu yolları bu günleri biz görmeden o görmüştür. Halkımızı bu büyük zaferden sonra iktidara taşıyarak Halk iktidarı kurarak bu görevi bu sözü yerine getireceğiz. Bugün bu büyük zaferimizin intikamı için tecrit altında tutulan Öcalan'a özgürlüğün kapılarını hep birlikte açarak borcumuzu görevimizi yerine getireceğiz. Bütün devrimci tutsaklarımızla birlikte Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için biz bıkmadan usanmadan borcumuzun ve görevimizin ikinci taksidinin ikinci etabını yerine getireceğiz. Rojava'da yeni ve büyük insanlık yaşamını bize armağan eden şehitlerimize borçluyuz. Büyük mücadeleyi ve şanlı davayı iktidara taşıyana kadar bizlere durmak ve dinlenmek haramdır.

7 haziran zaferinden daha iyi ve daha ileri bir noktaya geldik Rojava kantonlarımızın ikisi birleşti. İnşallah çok yakın zamanda üçüncü kantonu da birleştirerek Rojava'nın bütünlüğünü oradaki özgür ortak vatanımızın bütünlüğünü ve birliğini sağlayacağız Bütün zalim ve karanlık güçlerin ordularına karşı, İŞİD çetelerine karşı artık Ortadoğu'da Mezopotamya'da büyük insanlık bayrağı dalgalanacak ve o bayrağı hiç kimse ve hiç kimse indiremeyecek" diye konuştu.

Yüksekdağ ve beraberindekiler daha sonra Saray Belediyesini ziyaret ederek, yaşanan sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'dan Saray'a Teşekkür Ziyreti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Nihal.türk: TERÖR PARTİSİ HDP ALLAH BELANI VERSİN ZATEN BEYARSLAN KÖYÜ TERÖRE DESTEK VERİYOR PKK KÖPEKLERİ BURUN SİZE YORUM YAPTIM 0 0 Yanıtla
  • Selo: Hdp bir gün Türkiye nin her yerinde o kadar oy alacak 0 0 Yanıtla

Advertisement