HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, DBP Kongresi'ne katıldı - Son Dakika
Politika

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, DBP Kongresi'ne katıldı

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, DBP Kongresi\'ne katıldı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

30.11.2019 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan kongrenin açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, zor ve zahmetli bir süreçten geçtiklerini belirterek, "DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel cezaevinden buraya mektupla katılabiliyorsa, yine onunla birlikte demokratik siyasetin öncülüğünü yapan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ cezaevinden mesajlarıyla aramıza katılıyorsa bir kez daha oturup düşünmenin, bir kez daha şapkamızı önümüze koymanın zamanı gelmiş demektir." dedi.

Türkiye halklarının bir bütün olarak ezildiği ve sömürüldüğünü savunan Buldan, yürüttükleri demokratik sürecin başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde barış mücadeleleriyle büyüyeceğini söyledi.

Buldan, şunları kaydetti:

"Kürtler bütün bu yaşananlar karşısında cezaevine atılan yoldaşlarının, halkın iradesiyle seçilen belediyelere atanan kayyumların ve tıkatılmak istenen demokratik siyasetin önünü açmak adına büyük ve zorlu yolda mücadelesini yürütecektir. Bunu yaparken Türkiye halklarıyla omuz omuza ve birlikte yürümenin yol ve yordamlarını da arayıp bulacaktır. Kürt halkının bugün yapacağı şey, ulusal birlik meselesidir. Çok geç kalınmış olsa bile ulusal birlik meselesinde Kürt halkının dünyanın neresinde olursa olsun bir araya gelmesi ve ulusal birliğini ilan etmesinin zamanı gelmiştir."

Çözüm sürecine değinen Buldan, "Bu barış ve müzakere sürecinde hepimiz çok şey kazandık. Bu ülkeye cenazeler gelmediyse bu bizim en büyük kazanımımızdır. İşte bu tür süreçlerin yeniden yaşanması, bir daha başlaması için Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerekir. Türkiye'nin demokratikleşmesine, barışına, özgürlüğüne olan ihtiyaçtan kaynaklı HDP olarak bu sürece katkı sunmaya hazırız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, DBP Kongresi'ne katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement