Hdp Eski Milletvekili "Cumhurbaşkanı'na Hakaret" Ten Ifade Verdi - Son Dakika
Güncel

Hdp Eski Milletvekili "Cumhurbaşkanı'na Hakaret" Ten Ifade Verdi

Hdp Eski Milletvekili "Cumhurbaşkanı\'na Hakaret" Ten Ifade Verdi

* Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu temsilcileri ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi Öker'e destek vermek için adliyeye geldi.

05.12.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu temsilcileri ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi Öker'e destek vermek için adliyeye geldi.

Arzu KAYA, İstanbul DHA

HDP İstanbul eski Milletvekili Turgut Öker, Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının anmasında yaptığı bir konuşmasında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

"AZ BİLE KULLANDIM"

Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki talimat duruşmasına Turgut Öker, avukatları ve yüze yakın izleyici katıldı. Mahkeme hakimi Öker'e Kahramanmaraş 8. Asliye Cesa Mahkemesi tarafından ifadesinin alınabilmesi amacıyla talimat yazıldığını belirterek iddianameyi okudu. Duruşmada savunma yapan Turgut Öker, 19 Aralık 2015 tarihinde Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının 37. yılı dolayısıyla açıklama yaptığını belirterek, "Maraş olaylarının ardından orada yaşayan Aleviler evini yurdunu terkedip göçetmek zorunda kalmışlardır. Bu olaydan 30 yıl sonra Maraş'a gidebilme imkanına sahip olabildiler. Anmamıza saldırılarak en masun insanlara bile müdahale edilmiştir. Bu bizim en masum hakkımızdır. İddianamede belirtilen konuşma bu atmosferde gerçekleşmiştir. Söz konusu sözleri bu atmosferde kullandım. Az bile kullandım" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ŞAHSINA KARŞI SUÇ İŞLEME KASTI YOK"

Öker'in avukatlarından Nebahat Bektaş ise ağır tahrik altında sözlerin söylendiğini ifade ederek, "Beyanları eleştiri kapsamında kalmıştır. Müvekkilimin Cumhurbaşkanı'nın şahsına karşı bir suç işleme kastı yoktur. Tarihsel bir anlatım ve inancın dilini kullanmıştır. Beraatına karar verilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Mahkeme hakimi Öker'in talimatla alınan ifadesinin, ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Öker'in 19 Aralık 2015'te Maraş olaylarının 37. yıl dönümü dolayısıyla Erenler Kültür Derneği ve Cemevi inşaatı önünde Alevi dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan gruba bir konuşma yaptığı belirtildi. Öker'in söz konusu konuşmasında Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı anlatılan iddianamede, Öker hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"ALEVİLERİN SESİNİ KESMEYE YÖNELİK"

Dava sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız Kahramanmaraş olaylarının sorumlularının bulunması için olay tarihinde çağrı yapıldığını belirterek, "Konuşmacılar içinde bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker'in yaptığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından hakaret davası açılmıştır. Maraş'ta konuşan, Öker hakkında açılan davayı biz Alevilerin sesini kesmeye yönelik bir girişim olarak görmekteyiz" dedi.

"DİRENMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ"

Öker ise davaya destek için gelen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "İçerdeki yargılama bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü bizim ecdatlarımız tarih boyunca bu zihniyeti temsil edenler karşısında bedenlerini verdiler ama asla teslim olmadılar. Benim en mutlu olduğum gösterge bugün Avrupa'nın bütün federasyon başkanlarının burada olması. Bizim özlem duyduğumuz bu birlik hangi koşul altında olursa olsun yolumuza, inancımıza sahip çıkmak ve bizi yok edenler karşısında yiğitçe direnmek bizim asli görevimiz" diye konuştu.

Davaya Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu temsilcileri ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da destek verdi. Grup "Direne direne kazanacağız" ve "Aleviyiz haklıyız kazanacağız" şeklinde sloganlar atarak adliyeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Eski Milletvekili 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' Ten Ifade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement