Hdp Gözaltılarını Protesto Eden Gruba Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

Hdp Gözaltılarını Protesto Eden Gruba Polis Müdahalesi

Hdp Gözaltılarını Protesto Eden Gruba Polis Müdahalesi

ANTALYA'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

04.11.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen bir grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı. Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Gözaltılarını Protesto Eden Gruba Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement