Hdp Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) TBMM Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Biz, meşru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir partiyiz.

06.11.2017 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) TBMM Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Biz, meşru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir partiyiz. Bunu engellemeye çalışan suç işler. Bizim siyaset yapma hakkımız, Anayasal güvence altındadır." dedi.

Yıldırım, HDP Bingöl İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, HDP ve mirasını devraldığı daha önceki siyasi partilerin hiçbir toplumsal meseleyi şiddetle çözme gibi talebi ve eğilimi olmadığını söyledi.

"HDP, bütün toplumsal meselelerin sözle, diyalogla, müzakereyle, suhuletle çözülmesini hem parti programında hem de siyaset yaptığı bütün toplumsal alanlarda dile getirmiştir. Biz barış dönemlerinde siyaset yapma olanaklarını genişletmiş, halkın daha fazla teveccühüne mazhar olmuş bir partiyiz." ifadelerini kullanan Yıldırım, HDP'nin meşru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir parti olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Biz, meşru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir partiyiz. Bunu engellemeye çalışan suç işler. Bizim siyaset yapma hakkımız, Anayasal güvence altındadır." diye konuştu.

Toplantıya, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ve Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement