Hdp Grup Toplantısını Yoğurtçu Parkı'nda Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hdp Grup Toplantısını Yoğurtçu Parkı'nda Yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Vicdan ve adalet nöbeti" adı altındaki eylemlerini İstanbul'da başlattıklarını belirterek, "Nöbetimizi 1 hafta içerisinde bütün talepleri ifade etmek, bütün mücadele olanaklarını, alanlarını tarif etmek ve birlikte mücadelenin yollarını birlikte döşemek...

01.08.2017 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Vicdan ve adalet nöbeti" adı altındaki eylemlerini İstanbul'da başlattıklarını belirterek, "Nöbetimizi 1 hafta içerisinde bütün talepleri ifade etmek, bütün mücadele olanaklarını, alanlarını tarif etmek ve birlikte mücadelenin yollarını birlikte döşemek için başlatmış bulunuyoruz. Bu eylemsellikle el ele, omuz omuza vererek birlikte mücadele edeceğiz." dedi.

HDP'nin grup toplantısı öncesi Kemalbay ile aralarında Filiz Kerestecioğlu, Sırrı Süreyya Önder, Mithat Sancar ve Hüda Kaya'nın bulunduğu milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, parti yöneticileri ve vatandaşlar, Kadıköy'den Yoğurtçu Parkı girişine yürüdü.

Polisin güvenlik önlemi aldığı ve bariyerlerle çevirdiği parkın girişinde Sırrı Süreyya Önder, burada bekleyen gruba hitap etti.

Önder, provokasyona mahal vermeden, vakar içinde kalan arkadaşlarının eylemin sözcülüğünü, duyurusunu ve katılımının sürekliliğini sağlamaya çalışacağını kaydetti.

Yoğurtçu Parkı'ndaki grup toplantısında konuşan Kemalbay, "Yoğurtçu Parkı mücadele tarihi olan bir park. Bizim bu grup toplantısını burada yapmamız, 'vicdan ve adalet nöbetini' burada başlatmamız çok önemli." ifadelerini kullandı.

Kemalbay, Demirtaş'ın HDP'nin grup toplantılarına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katılmak için yaptığı başvuruya TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanıt vermediğini ifade ederek, bu yönde eleştirilerde bulundu.

Diyarbakır'daki "nöbet"in güçlü şekilde mesajlarını verdiğini savunan Kemalbay, "Şimdi İstanbul'da 'vicdan ve adalet nöbetimizi' 1 hafta içerisinde bütün talepleri ifade etmek, bütün mücadele olanaklarını, alanlarını tarif etmek ve birlikte mücadelenin yollarını birlikte döşemek için başlatmış bulunuyoruz. Bu eylemsellikle el ele, omuz omuza vererek birlikte mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Grup Toplantısını Yoğurtçu Parkı'nda Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement